Kundecase

Nye bærbare pc'er til Randers Realskole

Randers Realskole satser ikke bare på at give deres elever de optimale it-forhold. Også skolens medarbejdere forsynes strategisk med effektiv it, og skolen har således udskiftet lærernes bærbare computere, som de også bruger privat. It-chefen vælger generelt HP, og når han skal begrunde valget, er kodeordene kvalitet, service og lang modellevetid.

Randers Realskole, der er landets største privatskole, har volumen til at have en it-ansvarlig, der ikke bare står for skolens egen it-drift, men også fungerer som konsulent for andre privatskoler, hvor han deltager i rådgivning, implementering og support.

Som nævnt vælger it-chefen på Randers Realskole HP-produkter, og da skolen for nylig indkøbte nye bærbare til lærerne, faldt valget på de lækre og tynde HP Folio og Spectre.

– Det er der flere gode grunde til, fortæller Jacob Jensen, der er skolens it-chef.

– Først og fremmest skal det jo være kvalitet, der holder, og HP’s mellemserie passer rigtig godt til dette her segment. Lærerne tager pc’en op og ned af tasken rigtig mange gange i løbet af en dag, og låget klappes op og i, igen og igen. Det er også en fordel, at disse pc’ere er forsynet med ramdisk, så de er kvikke til at tænde og ikke så slagfølsomme, siger han.

It-chefen fortæller videre, at også pc’ens fysiske størrelse har stor betydning for valget.

– Det er helt optimalt, at de nye bærbare nemt glider ned i lærerens taske, så der ikke skal slæbes på en ekstra computertaske.


Dustin får priserne længere ned
Og endelig er prisen naturligvis også en grund til, at valget faldt på HP.

– Min account manager hos Dustin er god til at søge de rigtige bids og sikre, at prisen er så skarp som muligt.

For selv om it-chefen foretrækker HP, så er han naturligvis forpligtet til at tjekke markedet, og her er Dustin med til at søge bids hos HP i konkurrencen. Som andre leverandører er HP meget optaget af undervisningsområdet og ønsker at komme ind via gode priser og specielle educational-kampagner.

– Prisen er en afgørende faktor, og vi købte 100 styk sidst i én portion til lærerne på Randers Realskole, og i sommers fik alle lærerne i Holbæk en HP, siger it-chefen.


Satser på HP-kvalitet
– Jeg er aldrig blevet skuffet over HP’s kvalitet, og det er nemt at administrere via deres værktøjer, når der står HP på produkterne. HP-produkter er holdbare, og den enkelte modelserie er på markedet i længere tid. Det er en utrolig vigtig faktor, når man sætter rigtig mange af dem op, for så kan man lave en SCCM-server, der kan rulle images ud over alle pc’erne. Lad os eksempelvis sige, at der kommer et krav om, at man gerne vil have Windows 8.1 på maskinerne. Når alle har den samme maskine, så kan jeg nøjes med at bruge den driver/database, der er til den ene model, og så rammer jeg alle maskiner på én gang, fortæller Jacob Jensen.


Alle platforme er velkomne på Randers Realskole
Randers Realskole opfatter eleverne som skolens kunder, og man vil gerne markere sig som værende helt fremme på de nyeste platforme. Det er strategien, at eleven skal kunne komme med enhver enhed og koble sig på skolens net, uanset om det er en Android, iPhone eller Windows-baseret telefon, en standard pc eller en Macbook.

Men ikke nok med det – når eleverne starter, får de installeret et skrivebord på deres pc, der linker til skolens udbud af apps og Office-programmer. Og så får de plads på skolens server til deres egne filer.

– Vores system, som jeg også sætter op på andre skoler, er en cloud-løsning, der tager mod alle platforme. Eleverne logger på systemet, og så har de alle de programmer, den enkelte skole ønsker, de skal have.

Selv programmer, der ellers ikke kan køre på Mac, afvikles uden problemer.

– Det smarte er, at alle eleverne også har en hjemmearbejdsplads, så uanset hvor de er, har de adgang til samme programmer, som de havde på skolen. Og det er ligegyldigt, om elevernes computere er ramt af spyware og virus. Det lille program kræver stort set ingenting og kan altid starte. Det viser blot skærmbilleder, og så kommer de ind i en verden, der er sikker og vedligeholdt, fortæller han.


Dustin er både opslagsværk og leverandør
– Jeg ved ikke alt, og slet ikke noget om de nyeste ting, erkender it-chefen.

– Derfor er jeg utrolig glad for at handle med Dustin, for de har det hele, og de har kompetencer inden for de områder, jeg skal bruge. Og jeg kan bare sige, at Dustin sørger for, at jeg får den viden, når jeg har behov for den.

Jacob Jensen fortæller også om det daglige samarbejde med Dustins account manager:

– Jeg kan nærmest ikke understrege nok, at det samarbejde er rigtig godt, og når jeg virkelig står og mangler nogle kritiske dele, så får jeg hjælp lige med det samme. Jeg har flere gange oplevet, at tingene bliver sendt med det samme med kurer, og det sætter jeg meget stor pris på, slutter Jacob Jensen.

Tekst: Erik Leth
Foto: Anne Kring

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags