Kundecase

Nemmere at IT-budgettere

Advokatbureauet Prétor – med 17 medarbejdere på kontoret i Trondheim – indså, at de ikke længere kunne opfylde behovet for at arbejde mobilt over hele Norge og sommetider i udlandet. Løsningen blev at tage en holistisk tilgang til hele situationen. De første planer blev udarbejdet i sommeren 2015. 

– Målet er, at IT skal gøre vores juridiske processer smartere og være et mere effektivt arbejdsredskab. Frem for alt ønsker vi at kunne arbejde i vores virksomhedssystemer, uanset hvor vi er, siger Tom Solberg, advokat og IT-ansvarlig hos Prétor.

Tæt på 30 %. Så meget håber det norske advokatbureau Prétor at kunne spare på deres årlige IT-udgifter ved at satse på Dustins IT-driftstjeneste.

Samtidig indså Tom Solberg, at IT-sikkerheden skulle forbedres – både på og uden for kontoret i Trondheim. Et andet fastlagt mål var at komme væk fra uforudsete IT-udgifter.

En evaluering pegede på, at Prétor havde brug for et nyt IT-miljø. Et trin bestod i at gå fra et fragmenteret til et standardiseret IT-miljø. Et andet spring var, at så mange eksterne IT-tjenester som muligt skulle være cloud-baserede.

– Efter mødet med Dustins repræsentanter kom vi frem til, at hele IT-infrastrukturen inklusive server, datalagring, netværk og sikkerhed skulle købes som tjenester, siger Tom Solberg.

Migreringen til Dustins driftstjeneste er i fuld gang. Øvrige deltjenester som arbejdspladser, software og mobilitet indføres gradvist. Snart forsvinder den sidste server fra advokatkontoret. Via Dustin har Prétor blandt andet adgang til Office 365, sikker lagring og snart også Sharepoint. I overgangsfasen går Prétor desuden over til et cloud-baseret virksomhedssystem, der også skal drives af Dustin.

Giver satsningen økonomiske udslag?

– Vi får en meget bedre udgiftsstyring på IT-budgettet. Nu har vi en fast månedlig udgift, der inkluderer al IT. Vi håber at kunne spare op mod 30 % på vores årlige IT-udgifter.

Hvilke andre fordele oplever I?

– Vi har allerede fået kvalitative resultater. Driftstjenesten øger vores IT-sikkerhed markant. IT-kommunikation, lagring, drift og backup er blevet meget sikrere.

Hvilke ulemper er der?

– Det tager altid lidt tid, før det nye IT-miljø og den lidt anderledes arbejdsmetode er på plads. 

Sådan blev det muligt

UDFORDRING

Eksisterende IT-løsninger på advokatkontoret havde sikkerhedsbrister (bl.a. på servere) og uforudsigelige IT-udgifter.

LØSNING

Dustins IT-driftstjeneste: Infrastruktur, arbejdspladser, software og mobilitet.

EFFEKT

På kort tid har Prétor opnået standardisering, høj drifts­sikkerhed og faste IT-udgifter. Samarbejdet mellem medarbejderne, der ofte arbejder mobilt, er ved at blive mere effektivt og sikkert.

Fakta om Prétor advokat

  1. Virksomhed: Advokatbureau
  2. Medarbejdere: 17
  3. Omsætning: NOK 27 mio.
  4. Indkøbt løsning: Dustins IT-driftstjeneste: Infrastruktur, arbejdspladser, software og mobilitet.
  5. Website: pretor.no

Læs mere: Server as a Service