Arbejdsplads

Microsoft 365 giver dig skarpe værktøjer

De rigtige, digitale værktøjer er nøglen til fremgang i dagens og fremtidens konkurrence. Microsoft 365 samler kraftige værktøjer til produktivitet, samarbejde, sikkerhed og forretning.

Det nye Microsoft 365 findes i to versioner: Business-versionen til små og mellemstore virksomheder med op til 300 brugere og Enterprise-versionen til store virksomheder med +300 medarbejdere. Microsoft 365 er kritisk, digital infrastruktur i form af software, der passer til forskellige organisationers behov – lige fra den familiedrevne frisørsalon til den store skovbrugskoncern eller den offentlige virksomhed.

I Business-versionen er der hovedfokus på at give enkle og effektive værktøjer til medarbejderne og ledelsen. Enterprise-versionen har flere niveauer af detaljeret kontrol og tilpasning, forklarer Fredrik Berg, som er ansvarlig for Workplaces hos Dustin.

– Det giver en utrolig styrke at kombinere Microsofts fire produkter: Office 365 i skyen, Office-pakken, Windows 10 og sikkerheds-suiten, Enterprise Mobility. I bund og grund har du din mail, hvor du arbejder nogenlunde, som du altid har gjort, men nu har du fået en række smarte funktioner oveni: samarbejdsfunktioner og muligheder for at arbejde med dokumenter i skyen.

Microsoft 365 indeholder en række værktøjer til produktivitet og kommunikation. Udover mail er der OneDrive, Skype, SharePoint og Yammer. Som noget helt nyt forenes de alle under paraplyen Teams.

– Teams er et værktøj, som giver dig overblik over dine projekter og giver dig mulighed for at samarbejde på en smidig måde. Man kan dele dokumenter, chatte med hinanden, indkalde til møder og meget mere. Tidligere lå disse funktioner forskellige steder, men nu er det hele samlet ét sted, så Teams forbedrer virkelig workflowet meget, siger Fredrik Berg.

Desuden forbedres sikkerheden med Microsofts helhedsløsning. I Business-versionen forenkles sikkerhedsfunktionerne, så det automatisk garanteres, at information, der deles, beholder sine sikkerhedsindstillinger, uanset hvor informationerne havner. I Enterprise-versionen kan sikkerheden detailstyres endnu mere. Man kan for eksempel vælge, at kun udvalgte programmer må køre på klienterne. Desuden understøtter Enterprise-versionen login-løsninger som single sign-on og multifaktor-godkendelse.

I baggrunden ligger hele tiden Microsofts AI-assistent Cortana klar til at forbedre brugeroplevelsen. Ved hjælp af machine learning studerer den brugerens adfærd og gør arbejdet lettere.

– Vi er vant til at se Cortana som en virtuel assistent lige som Apples Siri. Men her fungerer den som maskinintelligens, der identificerer dine arbejdsvaner, lærer sig hvordan du fungerer og foreslår forskellige ting. Hvis du for eksempel leder efter et dokument, så vil Cortana foreslå dokumenter, som den vurderer, du er interesseret i. Og jo mere du bruger programmet, jo mere lærer det, og jo bedre bliver det til at hjælpe dig.

Cortana analyserer med andre ord brugerens adfærd for på den måde hele tiden at kunne forbedre ydelserne. Desuden giver Microsoft 365 brugeren nogle avancerede værktøjer til at analysere sine og virksomhedens data. Power BI kan blandt andet sammensætte excel-ark til rapporter og interaktive præsentationer af, hvordan virksomheden udvikles. Fredrik Berg pointerer, at pakken hjælper med noget, som rigtig mange virksomheder slås med – nemlig den nye europæiske persondataforordning GDPR.

– Hverken vi eller Microsoft kan naturligvis gøre kundernes GDPR-arbejde for dem, men her får de et værktøj, der gør arbejdet lettere.

Læs mere om Office 365.