Kundecase

Udliciterede sin IT –fik mere tid til træning

Helsefirmaet Health & Fitness Nordic ønskede at fokusere på sin kernevirksomhed, træning og helse, snarere end at arbejde med den daglige drift. For at spare tid og ressourcer har firmaet nu outsourcet deres IT til Idenet, som er ejet af Dustin.

Health & Fitness Nordic er et af Nordens største ­helsefirmaer med varemærkerne Sats Elixia, ­Fresh Fitness, HiYoga og Safe. CIO Arvid Johansson fortæller, at de var tidligt ude med digitalisering og cloud-tjenester, og at virksom­heden startede sin rejse for fire år siden, inden Sats og Elixia blev slået sammen.

Højere sikkerhedsstandard

– Vi ønskede at fokusere på vores virksomhed fremfor at arbejde med teknologi. Med 8.000 ansatte, 200 centre og en halv million medlemmer kan vi ikke selv klare IT-driften. De store leverandører af cloud-tjenester har en højere sikkerhedsstandard end vi, som et relativt lille foretagende, kan mønstre, hvilket gør, at vi får en bedre drift, end den vi selv ville kunne klare, siger han.

Den digitale kundeoplevelse er helt afgørende for virksomhedens succes

– Vores medlemmer forventer, at vi er på forkant på det digitale område. De kan f.eks. booke forskellige services såsom gruppetræning, få støtte ved træningen, følge deres udvikling og træningsstatistik og hente inspiration. Det er en vigtig konkurrencefordel for os og en merværdi for kunderne, både de eksisterende og de potentielle, siger Arvid Johansson.

Health & Fitness Nordic havde tidligere en anden leverandør af cloud-tjenester. Men da Dustin leverer alle klient-maskiner til virksomheden, inkl. installation, support og returnering, føltes det naturligt også at vælge dem til cloud-tjenesterne, fortæller Arvid Johansson. En anden fordel er ifølge ham, at Idenet, som er en del af Dustin, er meget kyndige inden for Microsofts Azure-miljø, som Health & Fitness Nordic benytter sig af.

Lavere omkostninger og en mere stabilt miljø

Nu har Health & Fitness Nordic en Microsoft Azure cloud-løsning, der omfatter backup, overvågning, antivirus- og sikkerhedsopdateringer og som driftes af Idenet.

– Overgangen fra den tidligere leverandør gjorde ikke den store forskel, men vi har fået nedbragt omkostningerne og fået et bedre og mere stabilt miljø. Netop stabilitet er meget vigtigt for os, da det ville medføre en kæmpe frustration blandt vores medlemmer og enorme udfordringer for de ansatte i vores centre, hvis disse funktioner var nede.

Health & Fitness Nordic har ifølge Arvid Johansson store – men indtil videre hemmelige – planer om at fortsætte den digitale udvikling, både i centrene og på deres mange websites. Målet er at beskæftige sig med et aktivt udviklingsarbejde for at hjælpe folk med at komme i gang med at træne og fortsætte med det. Et eksempel på det er, at Sats Elixia nu er begyndt at tilbyde alle sine medlemmer onlinetræning, som de kan lave hjemme i stuen, eller når de rejser og ikke har mulighed for at tage hen i et trænings­center.

Lad trygt Dustin være din leverandør: dustin.dk/solutions eller kontakt [email protected]

Tekst: Astrid Feldreich
Foto: Mattias Hamrén

Tre råd til andre, som ønsker at gennemgå deres IT-aftale

  • 1. Find ud af, hvad I reelt bruger.
  • 2. Sørg for, at der kan ændres i aftalen.
  • 3. Involvér alle parter, og få alle til at føle et medansvar.

Sådan blev det muligt

UDFODRING

Health & Fitness Nordic havde brug for hurtige og stabile løsninger til backup, sikkerhed m.m.

LØSNING

Med Idenet, som er ejet af Dustin, fik de skalérbare tjenester og en fleksibel leverandør.

EFFEKT

Nu har Health & Fitness Nordic mulighed for at fokusere på ”det, der tæller” ud fra et virksomhedssynspunkt.