Kundecase

Klarer øget belastning

Outnorth flyttede og havde behov for en ny it-infrastruktur. Dels et hurtigt og stabilt LAN, der omfatter både lageret og kontoret, og dels et trådløst netværk i lokalerne, der er nemt at administrere.

Outnorth er en hurtigt voksende svensk friluftsbutik på nettet, og i foråret blev flyttelæs med både lager og kontor splittet ad i nye lokaler. Før var afdelingerne i samme bygning, men nu ligger kontoret i Kalmar, og lageret er 100 km. derfra i Växjö.

Nye krav
Opdelingen stillede nye krav til it-infrastrukturen. For det første var Outnorth vokset ud af sin gamle netværkskonfiguration, og for det andet skulle lokalerne omfattes af et fælles netværk for at få ordreafgivelserne og transportadministrationen til at fungere.

– Uden opkobling mellem kontoret og lageret går lageraktiviteterne i stå, og så får vi ikke kundernes ordrer ud, siger Jacob Rastad, CTO hos Outnorth.

Et løsningsforslag
Outnorth bad Dustin om at udarbejde et løsningsforslag. Kravet var, at det nye netværk skulle være stabilt, skalerbart og i stand til at håndtere øget belastning.

– Vi havde ikke selv så mange tanker om det, men Dustin hjalp os med at skitsere, hvordan netværket mellem kontoret og lageret skal se ud, så vi nemt kan vokse. Nu kan vi klare 10 gange så høj belastning og opgradere, uden at kontoret påvirkes, fortæller Jacob Rastad.

En anden udfordring var det trådløse netværk – især på lageret. Før kunne vi få WiFi i hele lokalet med enkle midler. Men det nye lager er fire gange så stort – 8.000 m2 – hvilket betyder, at der står væsentligt mere tid og flere penge på spil.

I samråd med Dustin faldt valget på Cisco Meraki, hvor kontrolfunktionerne ligger i skyen. Den eneste hardware, der kræves, er access points.

– Det er dybest set rigtigt gode produkter, administrationsinterfacet er utroligt enkelt, og takket være cloud-løsningen kan hele netværket administreres fra vores kontor i Kalmar, siger Jacob Rastad.

Nu er Dustin vores it-hovedleverandør
Da Outnorth var tilfredse med løsningen, installerede og konfigurerede Dustin al hardware og software, migrerede firewall’en og sørgede for, at opkoblingen mellem lageret, kontoret og internettet fungerede.

– Nu er Dustin vores hovedleverandør, når det gælder it. De har et bredt sortiment og kompetencerne til at hjælpe os med større projekter, hvilket betyder, at vi kan fokusere på vores kernevirksomhed, siger Jacob Rastad.


Tekst: Hanna Larsson
Foto: Jonas Lindström