Kundecase

IT skal være en vækstgenerator - ikke et benspænd

Når en virksomhed er i voldsom vækst, kan det være svært for organisationen bag at følge med. Der er mange parametre, der skal tages hensyn til.

Det kan være svært at finde de rigtige folk – og at finde nok af dem. Der skal være styr på de fysiske rammer. Der er rigtig meget at tænke på. IT behøver ikke være et af disse parametre. IT skal bare fungere. Det skal være muligt at skaffe såvel hardware som software i samme tempo, som man ansætter nye medarbejdere. Og i en dagligdag, hvor tingene går stærkt, skal IT-løsningen bare fungere. Hos ZeroNorth har man valgt at teame up med Dustin for at sikre sig, at IT aldrig bliver et problem.

ZeroNorth, som tilbyder forskellige software-services til shipping-industrien, har som målsætning at hjælpe den globale shippingbranche med at reducere deres klimaaftryk takket være bedre udnyttelse af data og den nyeste teknologi gennem deres platform. “Det er vigtigt for os, at vores leverandører og samarbejdspartnere har fokus på optimering af arbejdsgange gennem bedre udnyttelse af nyeste teknologi, og dermed kan hjælpe os med at nå vores mål,” siger Søren Jørgensen, som er IT Operations Manager hos ZeroNorth.

Ansætter ti nye medarbejder om måneden

Både antallet af kunder og nye services er vokset støt siden ZeroNorth’s start i 2020. Virksomheden har i gennemsnit ansat ti nye medarbejdere hver eneste måned siden 2020 og har i dag ca. 300 folk fordelt over det meste af verden. Det betyder, at man konstant skal sikre, at der er tilstrækkelig kapacitet til alle medarbejdere, og at alt fungerer problemfrit. “Jeg har altid sværget til Apple-produkter, for jeg ved de fungerer,” siger Søren Jørgensen. “Flere af vores kunder er Microsoft-brugere, men det er faktisk et krav fra vores side, at vi kan få tingene til at fungere med vores Mac-løsning. Her går vi ikke på kompromis. Valget af leverandør faldt på Dustin, fordi de på alle vigtige parametre var det bedste match til ZeroNorth”.

Mange af medarbejderne har ikke tidligere arbejdet på en Mac, før de bliver ansat hos ZeroNorth. “Det gælder faktisk for mere end 50 procents vedkommende. Men det har vist sig, at det er en meget lille hurdle, de lige skal overvinde. Når først de lige får en introduktion, går det fint. De er hurtigt omvendt, og jeg oplever ikke, at de ønsker sig tilbage”.

Den gode relation betyder mest

ZeroNorth har lagt vægt på, at Dustin prismæssigt matcher markedet, og at de tilbyder nogle services, der skaber værdi for ZeroNorth. Men den vigtigste parameter er faktisk, at relationen er i orden. “Jeg er vant til, at man indhenter tre tilbud, så man ved, at prisen er i orden. Det er naturligvis også blevet gjort, inden vi valgte Dustin. Men det er langt vigtigere, at der er en god relation. Vi kan jo i princippet bestille hardware hvor som helst, men vi vil rigtig gerne have den ekspertise og proaktivitet med, som Dustin leverer. De er der, når vi har brug for dem. Det er essentielt,” siger Søren Jørgensen.

Foruden proaktivitet, ekspertise og god kemi tilbyder Dustin en lang række tjenester, der spiller fint ind i ZeroNorth’s forretning. “En afgørende fordel ved at handle med Dustin er, at vi kan få det hele på en leasing-aftale. Det betyder meget for vores likviditet. Vi skal ikke foretage en stor opstartsinvestering i en IT-løsning, inden den overhovedet er begyndt at tjene sig selv ind.

“Jeg er vant til, at man indhenter tre tilbud, så man ved, at prisen er i orden. Det er naturligvis også blevet gjort, inden vi valgte Dustin. Men det er langt vigtigere, at der er en god relation. Vi kan jo i princippet bestille hardware hvor som helst, men vi vil rigtig gerne have den ekspertise og proaktivitet med, som Dustin leverer. De er der, når vi har brug for dem. Det er essentielt.” - Søren Jørgensen, IT Operations Manager hos ZeroNorth.

Takeback, Bufferstock og leasing er mere end smarte ord

Desuden har vi valgt at benytte Dustins Takeback-løsning, hvor Dustin tilbyder at tilbagekøbe vores brugte hardware, når vi køber nyt. Vi forsøger konstant at reducere vores klimamæssige aftryk, så derfor passer Takeback-løsningen fint med vores egen bæredygtighedsstrategi. Det handler ikke om pengene, for den brugte hardware, men om at gøre det rigtige for vores klode. Desuden er det en ekstra bonus for os, at Dustin påtager sig ansvaret for at dokumentere og administrere produkterne i hele Takeback-processen. Det giver teamet en stor tidsbesparelse,” siger Søren Jørgensen.

En anden af Dustins services, som ZeroNorth har taget til sig, er Bufferstock. “Vi har nærmest udnyttet Bufferstock til bristepunktet igennem nogle af vores intense vækstperioder. Vi sætter stor pris på, at Dustin er leveringsdygtig i alle de produkter, vi har brug for, præcis når vi har brug for dem. Når jeg siger ’til bristepunktet’, så handler det om, at vi nogle gange har været så pressede, at selv Bufferstock-løsningen har haft svært ved at følge med,” siger Søren Jørgensen.

Samlet har de forskellige, smarte løsninger fra Dustin betydet en så stor tidsbesparelse, at ZeroNorth har kunnet reducere IT-afdelingens størrelse voldsomt. “Vi har ikke fyret folk, men tidsbesparelsen betyder, at vi har undgået at skulle ansætte nye medarbejdere, hvilket er godt i en tid, hvor det nærmest er umuligt at finde IT-medarbejdere,” siger Søren Jørgensen. Denne type af løsninger er fremtiden for ZeroNorth og andre virksomheder i kraftig vækst. “AI og automatisering kommer også til at spille en væsentlig rolle i fremtiden. Den bold vil vi gerne spille over på Dustins banehalvdel. Vi har i hvert tilfælde lagt op til et langvarigt samarbejde med dem. Jo mere de kan hjælpe os ved at automatisere, desto bedre,” siger Søren Jørgensen.

Zero North Dustin