Arbejdsplads

Intelligente udskrivningsløsninger gør kontoret grønnere

Xerox har længe haft fokus på bæredygtighed. Virksomheden har altid anlagt en helhedstænkning i forhold til, hvordan produkterne fremstilles, anvendes, genbruges og genvindes. De fleste af deres produkter lever også op til – eller overgår endda – miljøkravene.

EPEAT-certificeret i ikke mindre end 14 lande

EPEAT er et certifikat for elektronisk udstyr, som opfylder bestemte miljøkrav i form af lavt energiforbrug og restriktioner i forhold til kemikalier, produktlevetid og genvinding. Med andre ord skal både design, fremstilling, energiforbrug og genvinding tages i betragtning.

– Som en af få producenter har vi fået tildelt certifikatet i hele 14 lande, fortæller Seppo Valjakka, som har titel af Product Marketing Manager Workspace Solutions hos Xerox i Finland.

Printeren – en væsentlig del af den digitale arbejdsgang

I takt med at antallet af udskrifter falder, digitaliseres dokumenthåndteringen i stadig større udstrækning. Printeren er nu et væsentligt element i den digitale arbejdsgang. For Xerox drejer miljøarbejdet sig stadig i høj grad om funktioner, der reducerer forbruget af energi og papir. Om at vejlede kunderne til en endnu mere miljøvenlig og effektiv anvendelse af produkterne. Her kommer ”Print Awareness Tool” ind i billedet.

– Det er et værktøj, der hjælper brugerne med at udskrive og f.eks. spørger, om du vil udskrive på begge sider. Det tilskynder også til at udskrive mindre. ”Pull Print” er en løsning, som vi har bemærket, har en rigtig god effekt, fortsætter Seppo.

Pull Print findes både som server- og cloudløsning og hjælper dig med at fravælge unødvendige udskrifter. Send et dokument til udskrivning uden at angive en bestemt printer. Log ind på en hvilken som helst tilsluttet printer med pinkode eller adgangskort, og hent din udskrift.

– Dels er Pull Print en meget sikker løsning, fordi du skal identificere dig, dels udskriver virksomheder typisk 20 procent mindre blot ved at gøre det til et aktivt valg at gå hen til printeren og hente udskriften, forklarer Seppo.

Øget fokus på miljøvenlig software

Ud over teknologiske innovationer, som f.eks. gør tonerens partikler mindre for at spare energi og papir, fokuserer Xerox på udvikling af software, som har til formål at opnå yderligere materiale- og energibesparelser. Som kunde kan du – gratis eller mod en mindre udgift – finde forskellige typer af apps til både vores almindelige printere og multifunktionsprintere. Appsene tilføjer funktionalitet og forenkler og effektiviserer forskellige former for arbejdsgange.

– Ud over forskellige apps, som gør det muligt at scanne og udskrive fra en valgfri multifunktionsprinter, kan du ved hjælp af "Connect for DocuSign” scanne og sende dokumenter sikkert og få dem signeret. Og hvis du har lyst til at programmere din egen app, deler vi gerne de værktøjer, du har brug for, afslutter Seppo.

Seppo Valjakka

Product Marketing Manager Workspace Solutions, Xerox

Se flere ekspertartikler

Sidst opdateret: 15 september 2022

Tags