Arbejdsplads

Hybrider vinder frem

Hybriderne, uanset om det drejer sig om 2-i-1 eller 3-i-1, får ekstra medvind takket være Windows 10.

– Windows 10 blev lanceret med henblik på at kunne fungere på en bred kam af enheder, såsom hybrider, PC’er, tablets, telefoner og Xbox. Tidligere havde størstedelen af enhederne forskellige styresystemer og var derfor ikke indbyrdes kompatible, siger Klas Hammar, Business Area Manager for Windows og Surface hos Microsoft.

Takket være Windows 10 kan udviklerne i en virksomhed nu udvikle en app eller et program og derefter i princippet levere det til alle enheder i virksomheden.

Samme brugergrænseflade uanset enhed

For IT-afdelingen bliver det altså nemmere at have styr på programmerne, og brugerne oplever den samme brugergrænseflade, uanset hvilken Windows 10-enhed de benytter.

– For at en bruger let og problem­frit skal kunne veksle mellem sin telefon, tablet, bærbare PC og hybrid, når vedkommende arbejder på en opgave, har vi inkorporeret en række forskellige løsninger, siger Klas Hammar.

En af disse løsninger er Continuum i Windows 10, som automatisk registrerer, hvilken enhed, brugeren arbejder på.

Hvis f.eks. brugeren kobler sin mobil op til en stor skærm, udvider telefonens skrivebordsmiljø sig til fuld størrelse på den store skærm.

For at de personlige indstillinger i cloud-tjenesterne fra Microsoft forbliver ens uanset, hvilken enhed, der anvendes, kan man benytte sig af løsningen Azure Active Directory.

Vi spurgte tre chefer: Vil din virksomhed også nøjes med én enkelt enhed pr. medarbejder?

Edvin Lindqvist

Teknisk Chef, Forsway

I dagligdagen bruger vi primært bærbare PC’er og smartphones. Vores udviklere har desuden en stationær PC, da de har brug for noget mere potent. En 2-i-1 løsning med pen ville være godt ved kundesamtaler og planlægningsmøder. En 3-i-1 løsning vil formodentlig være alt for begrænsende, da vi ofte bruger flere enheder samtidigt.

Hannu Peltola

Adm. Direktør, Apex Communications Finland Oy

Vi bruger ikke one device-konceptet. Jeg føler mig ikke tryg ved kun at bruge en tablet til at drive store projekter med. Selvom tabletten kan udvides med tastatur og skærm, så synes jeg, at det er lettere at tage en laptop med til møderne.

Pekka Nurmela

Adm. Direktør, Positive Productions Oy

Jeg vil have en computer, som er effektiv og kompakt, eftersom jeg ikke kun arbejder på kontoret, men også på caféer, i tog og hjemme i sofaen. Jeg er bange for, at jeg skulle gå alt for meget på kompromis, hvis jeg skulle klare mig med en 2-i-1. De tekniske hjælpemidler, jeg benytter, skal ikke bare opfylde, men ligefrem overgå mine forventninger.

Læs også ”Fremtiden: En enhed til alt”

Tekst: Johan Cooke
Illustrationer: Valero Doval

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags