Arbejdsplads

Gadgets - Kickstart din streaming

Vil du streame events? Eller måske nå ud til dine kunder via Facebook? Her er de gadgets, der kan kickstarte din streaming karriere.

USB Capture HDMI 4K Plus

Stream spil

For dem, der gerne vil streame pc-spil, er der i de fleste tilfælde ikke brug for noget eksternt grafikkort. Men for dem, der streamer spilsekvenser i høj opløsning fra videospilkonsoller, kræves der en slags ”mellemliggende trin”. Med USB Capture HDMI 4K Plus kan du nemt slutte din Xbox eller PlayStation til din pc og streame 4K.

Sony a6400

Et godt øje til film

Der er mange muligheder for dem, der ønsker at finde et passende kamera til streaming. Men kun få har så afbalancerede egenskaber som Sony a6400

. Bag det enkle kabinet skjuler sig et monster af et filmkamera, der kan håndtere lækker 4K-opløsning. Med den patenterede ”Real-time Eye AF”-teknologi – som bruger kunstig intelligens til at holde knivskarp fokus på øjnene – er det nemt at streame med samme fine skarphed som profferne.
Yeti-mikrofon

En populær mic

Der findes tre mikrofonindstillinger: Standard 3,5 mm, USB- eller XLR-mikrofoner. Den gyldne middelvej for mange streamere er USB-mikrofonen. Det kombinerer høj lydkvalitet med en enkel grænseflade, der ikke kræver et eksternt lydkort. En af de mest populære producenter i dette segment er Blue Microphones, hvis Yeti-mikrofoner ses i stort set alle streams. Eller det ville de i det mindste have gjort, hvis det det ikke havde været for den smidige boom arm, som følger med.

YoloBox

Bærbart studio

Streaming fra det trygge hjørne af din stue eller kontor er én ting. Livestreaming fra en begivenhed eller fra målstregen i et løb er noget helt andet. YoloBox er et bærbart studie, der gør livet lettere for dem, der ikke vil nøjes med kvaliteten i det mobile kamera. Denne boks har det hele: Kameraer og mikrofonforbindelser, pladser til hukommelseskort og trådløse funktioner, der giver dig mulighed for at livestreame både via Wi-Fi og 4G-netværket.

Elgato Cam Link 4K

Stream med dit systemkamera

Systemkameraer overskygger webcams, når det kommer til billedkvalitet. For at få et DSLR-kamera til at kunne streame materiale live til Youtube, Facebook og Twitch, har du normalt brug for et ”mellemliggende trin”. Dette koder i realtid kameraets output data til et format, der passer til streamingplatforme. Elgato Cam Link 4K håndterer dette langt smidigere end de fleste. Du skal bare slutte camlinket til computerens USB-port og derefter slutte kameraet til enheden ved hjælp af et HDMI-kabel. Nemt.

Ringlampa

Sæt ring om problemet

Du kan købe et dyrt kamera - men hvis du ikke har godt lys, vil du ikke være i stand til at skabe rigtigt professionelle optagelser alligevel. Løsning: Ring light! Det er en af de nemmeste måder at belyse en enkelt person, der skal ses på billedet. Ring light teknologi undgår problemet med skygger ved at belyse ansigtet fra alle sider på samme tid. Det giver et jævnt og flot lys.

Arozzi Green Screen

Send fra månen

Det har aldrig været nemmere at holde et foredrag på månen. I dag er teknologien kommet til det punkt, hvor Teams og Zoom lader brugerne projicere virtuelle baggrunde for at skjule deres rodede hjemmekontorer. Men det betyder også, at både hoved og arme ufrivilligt afskæres nogle gange. Hvis du vil oprette digitale baggrunde, der fungerer lige så problemfrit som den hvide skærm, skal du have en grøn skærm, f.eks. Arozzi Green Screen.

Elgato Stream Deck

Få fuld kontrol

En ”streamdeck” er ikke en nødvendighed. Men der er en grund til, at så mange af netværkets mest populære streamere benytter sig af dette tilbehør. Streamdecks er en slags kontrolpaneler. De har knapper, du kan knytte til funktioner, som du ofte bruger, når du streamer, f.eks. pause og afspilning af videoer eller slå lyden til og fra. Når dine tusindvis af abonnenter ønsker at interagere med dig på samme tid, vil du takke dig selv for at have anskaffet et Elgato Stream Deck.

Tekst: Jakob Svärd

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags