Arbejdsplads

Fra printer til digital dokumenthåndtering

Når antallet af print mindsker, gælder det for virksomheder, der sælger printere, at lytte til sine kunders behov. For Canon betyder det at tilbyde komplette systemer for digital dokumenthåndtering i stedet for at sælge enkelte printere. Men det gælder også om at lytte til de øgede krav til bæredygtighed, som kunderne stiller.

Når vores måder at arbejde på forandres, gælder det for virksomhederne at følge med. Det papirløse kontor er endnu ikke helt blevet en realitet, men vi printer helt klart mindre i dag end nogensinde før.

- Den trend, vi ser i dag, er, at virksomhederne går fra at købe printere til at se på løsninger til arbejde med store informationsflows. Vores printere indgår som en del af det, men fokus er flyttet fra selve udskriften til generel håndtering af dokumenter, siger Bodil Nordin, som er bæredygtighedschef hos Canon i Sverige.

For at finde ud af, hvilke behov en virksomhed har, når det gælder dokumenthåndtering, arbejder Canon med ”MPS” - Managed Print Services.

- Med MPS tager vi et helhedsansvar for kundens printmiljø. Vi starter altid med en analyse af situationen her og nu og ser på, hvad virksomheden skal bruge for at få en optimeret maskinpark. Har man ikke prøvet det før, kan det føre til, at man reducerer antallet af printere i alt, hvilket er godt set fra et miljøsynspunkt.

- Det handler også om at uddanne vores brugere i, hvordan de bruger produktet på den mest effektive måde. Vi har f.eks. software, som sørger for, at tosidet print er standard, så du er nødt til at foretage et aktivt valg for at få noget andet. Det har stor betydning for miljøet.

Et af Canons fokusområder er cirkulær økonomi. Det betyder, at man, i stedet for at kassere et ødelagt produkt, tager vare på det og enten reparerer det eller genbruger materialet.

- Et eksempel er vores indsamlingsprogram for tonerkassetter, som vi har kørt siden 90’erne, hvor vi bruger de gamle kassetter til at fremstille nye. Vi har også et system, hvor vi indsamler kredskort og andre reservedele, som renoveres og bruges igen, fortæller Bodil Nordin.

Hun nævner også Canons serie med multifunktionsprintere EQ80, som til 80% består af genbrugte dele og komponenter.

Bæredygtighed handler ikke bare om miljø. Canons globale virksomhedsfilosofi Kyosei, som betyder ”at leve og arbejde sammen for alles bedste”, er kernen i virksomheden. Det betyder blandt andet, at Canon værner om sociale forhold for medarbejderne på virksomhedens fabrikker og i forhandlerleddene. Men også om at støtte sociale projekter i samfundet, som f.eks. BRIS.

– Vi har et sponsorsamarbejde med BRIS, og sidste år fremstillede vi en guide sammen for at lave et bedre og mere venligt klima på sociale medier. Guiden henvender sig til voksne og børn, der bruger sociale medier, og målet er, at den skal udbredes til f.eks. skoler og idrætsforeninger. Vi vil engagere os mere og se, hvilke muligheder der er for os at bruge vores produkter til at løfte vigtige spørgsmål, siger Bodil Nordin.

Download guiden her: https://bit.ly/2woPucJ

Læs også:

Vigtigt at støtte brugere til at blive mere bæredygtige
Adgang er vigtigere end at eje

Fokus

Bodil Nordin

Canon

26 marts 2019

Tags