Arbejdsplads

Fordelene ved en mobil arbejdsplads

Forskerne er enige: Vi er mere produktive, når vi ikke skal sidde på kontoret og arbejde hele tiden. Det er der flere forklaringer på:

Fulde arbejdsdage

Det distraherende miljø er noget, forsker Nicholas Bloom peger på. Han fremhæver også, at de, der arbejder hjemmefra, i større udstrækning arbejder fulde arbejdsdage. De, der arbejder på kontoret i hans undersøgelse, havde færre effektive timer på grund af ting som, at de var blevet forsinkede i pendlertrafikken, at de tog lang frokost med en kollega, eller at de gik tidligere for at foretage private ærinder.

screen icon

Får mere gjort

Businessmagasinet Forbes skriver, at 91 procent af dem, der arbejder på farten, oplever, at de får mere gjort, fordi de selv kan vælge, hvor de vil udføre arbejdet.

Forstyrret hvert 11. minut

Clock icon

Forskeren Zoë Humphries er kommet frem til, at vi bliver forstyrret i gennemsnit hvert 11. minut i løbet af en normal arbejdsdag på et kontor. Hun konstaterer desuden, at det tager 23 minutter at genvinde koncentrationen – et regnestykke der altså ikke går op.

Antallet af kontor­pladser stiger

Antallet af ”coworking-­pladser” fortsætter desuden hele tiden med at stige. Fra 18.700 pladser globalt i 2018 til 22.400 pladser i 2019 ifølge prognosen.

Chair icon

Færre siger op

Stanfordprofessor Nicholas Bloom kom i en undersøgelse frem til, at de medarbejdere, der arbejder på farten, har 50 procent mindre tilbøjelighed til at sige op.

Car icon

Arbejd fra bilen

Det kan også være værd at huske på, at distancearbejde kan være meget andet end at arbejde hjemmefra. I USA angiver 40 procent af dem, der arbejder på farten, at bilen er et af deres arbejdssteder.

15 januar 2020

Tags