Arbejdsplads

Giv frihed til kreativiteten

Grib den gode idé, når den er der. Med Creative Cloud for Teams kan alle dele deres idéer, når de opstår, og arbejde videre på dem sammen.

Kreativiteten er ikke altid størst, når man sidder på kontoret foran computeren. Den kan ramme i toget, på vej ud af badet, eller når man vågner om natten. For det meste skal idéen gribes og fastholdes med det samme, ellers forsvinder den som dugdråber i solen. Det er en del af baggrunden for, at Adobe for få år siden lancerede Creative Cloud for Teams som en løsning til kreative virksomheder og medarbejdere. Adobe Creative Cloud giver optimale muligheder for, at man kan arbejde, når kreativiteten rammer, uanset om det er i toget eller på skovtur med familien om søndagen.

– Det gælder om at gribe inspirationen, når den er der. Med Adobe Creative Cloud kan man hurtigt afprøve en idé på sin telefon eller tablet i samme øjeblik, man får en kreativ idé. Man kan gemme sin skitse i skyen, så den ikke forsvinder. Samtidig synkroniseres den automatisk med Creative Cloud-programmet på ens computer. Så kan man fortsætte sit arbejde, hvor man slap det på farten, og færdiggøre det i eksempelvis Photoshop CC, forklarer Jes Schyum, nordisk kommunikationschef hos Adobe.

Adobe har leveret software til den kreative branche i mange år, så det var en naturlig udvikling også at lancere en cloud-løsning, der tager hensyn til de arbejdsprocesser, som kreative har det bedst med.

Selvom Creative Cloud bygger på alle de velkendte programmer fra Adobe Creative Suite, så giver løsningen flere fordele, når man arbejder sammen med andre om sine kreative produktioner.

– Med Creative Cloud for Teams-løsningen kan man arbejde fuldstændig gnidningsløst mellem forskellige enheder og teammedlemmer. Tager man et billede med sin mobiltelefon, kan man hurtigt redigere det i eksempelvis en mobiludgave af Photoshop og straks vurdere, om billedet nu også har de egenskaber, som man har brug for til sin produktion. Det er lynhurtigt at dele sin skitse med en kollega, som så kan færdiggøre ideen, inden man selv når tilbage på jobbet – alt sammen takket være teamets Creative Cloud.

Alle teamets medlemmer kan bygge videre og udvikle hinandens produktioner, uden man skal have mange kopier og versioner gemt på forskellige maskiner.

– Fotografer kan eksempelvis uploade billeder under fotooptagelserne, så layouteren eller redaktøren, der efterfølgende skal bruge billederne, hurtigt kan vurdere, om de kan bruges på websites, print eller i animationer, siger Jes Schyum.

Det samme gælder ved produktionen af andet materiale. Når det bliver gemt i skyen, er det tilgængeligt for teamets øvrige medlemmer. Der er også en integreret mulighed for at vise, hvor kreativ dygtig man er på verdens største netværk for kreative produktioner, Behance. Millioner af kreative fra hele verdenen har her mulighed for at blive inspireret og kommentere på projekter, ideer og produktioner.

Det er ikke kun virksomhedernes kreative medarbejdere, som får en lettere hverdag, når programmerne administreres centralt med en cloud-løsning. Håndteringen af de kreative medarbejderes arbejdsmaskiner bliver også nemmere for virksomhedens ledelse og it-administratorer.

– Med vores løsning til teams kan man fra centralt hold administrere de enkelte brugeres rettigheder. Det giver en god fleksibilitet i en branche, som bruger rigtig mange freelancere og projektansættelser, siger Jes Schyum.

Derudover giver cloud-løsningen et godt overblik over udgiften fra år til år. Tidligere har det været nødvendigt at købe og installere opdateringer. Det har været en del dyrere end cloud-løsningen, udgiften har ikke altid været kendt på forhånd, og det har krævet flere ressourcer i organisation at lave opdateringer af de enkelte maskiner.

– Mange kreative virksomheder har ikke en medarbejder, der er dedikeret til at håndtere it, så opgaven med at få implementeret opdateringer bliver ofte en irriterende belastning af den mest it-kyndige i virksomheden. Vores løsning fungerer ligesom mange andre cloud-baserede løsninger, så man altid er sikker på, at alle programmer altid er opdaterede, og at data er sikrede. Den enkelte brugers præferencer, skabeloner, fonte og andre indstillinger bliver gemt, som man foretrækker det, så det også er nemt at skifte fra maskine til maskine.

Læs mere om Adobe Creative Cloud for Teams her.

Tekst: Per Gregersen
Foto: Adobe