Arbejdsplads

Flere ønsker at betale per udskrift

Administrerede printtjenester, hvor virksomhederne betaler pr. udskrift, indbyggede funktioner og flere kompakte printere på kontorerne. Det er tendenser, Henning Elkjær, Nordic Marketing Director inden for print hos Brother, ser i sin hverdag.

Henning Elkjær mener, at markedet er ved at ­skifte, og virksomhederne nu køber det meste i form af administrerede tjenester. Et koncept, der også vinder frem inden for print til virksomheder.

Mobile enheder, apps og brugervenlige grænseflader er eksempler på, hvad virksomhedskunder forventer i dag. Du vil kunne udskrive en aftale eller lignende på kontoret, uanset hvor du er.

– Vi ser flere kunder, der ønsker at betale pr. klik. De køber en printer, eller lejer den, og så er alle omkostninger som f.eks. vedligeholdelse, toner og lignende samlet i én pris pr. udskrift. Så betaler de kun for det reelle brug af maskinen. Hver tredje måned fortæller maskinen leverandøren, at nu har du printet f.eks. 2.799 udskrifter. Derefter får du en faktura og betaler kun for det, du har printet. Der er ingen minimumspris – du betaler ganske enkelt kun for det, du bruger, siger han.

Nu kan du desuden få dine tonere leveret sammen med andre forbrugsstoffer, når du har brug for dem og slipper for at have dem på lager eller helt stå uden. Maskinen kommunikerer med leverandøren, og toneren sendes automatisk.

– Virksomheden sparer både tid og penge, og det er også mange miljøfordele.

Indbygget trådløs funktionalitet bliver vigtigere i en papirfri hverdag

I en tid, hvor en stor del af vores hverdag administreres i skyen, er det helt naturligt, at printmarkedet også følger med derop. Henrik Elkjær tror, at indbygget trådløs funktionalitet bliver vigtigere i en papirfri hverdag, hvor alt sker via mobilen. Et eksempel på software, som størstedelen af Brothers printere allerede er sat op til, er ”follow me print”, det vil sige en sikkerhedsfunktion, der sikrer, at det kun er medarbejderen, der har printet, der kan hente udskrifterne vha. et kort eller en PIN-kode.

– Mobile enheder, apps og brugervenlige grænseflader er eksempler på, hvad virksomhedskunder forventer i dag. Du vil kunne udskrive en aftale eller lignende på kontoret, uanset hvor du er. En anden brugbar funktion, der er indbygget i vores printere, er, at du kan scanne f.eks. en tabel og lave den om til et Excel-, PowerPoint- eller Word-dokument med ét knaptryk, fortæller han.

Smarte og kompakte printere

En anden trend er at erstatte en stor printer på kontoret med flere mindre. Henning Elkjær fortæller, at de satser stort på smarte og kompakte printere.

– Smarte printere med en kapacitet på næsten ligeså mange print, som de store, er noget, vi tror vil fortsætte med at øge i fremtiden. Vi har derfor fremstillet verdens mindste A4-printer, siger han.

A4-printeren kan være i en rygsæk, vejer mindre end en iPad og har indbygget WiFi og AirPrint. Takket være, at den tåler minusgrader, bruges den nu blandt andet af transportvirksomheder, hvor chaufførerne ønsker en permanent printer i lastbilen.

– Med en mobil printer er det nemt at udskrive tilbud og fakturaer på farten samt effektivisere arbejdet på farten for f.eks. redningstjenesten. Jeg har også set den bruges af tatoveringsvirksomheder. Der er mange muligheder, siger Henning Elkjær.

Læs mere om printløsninger på dustin.dk/solutions/vores-loesninger/print/


Tekst: Astrid Feldreich
Foto: Brother, Jason Butcher
Bildtext: Henning Elkjær

9 februar 2017

Tags