Arbejdsplads

Fem teknologi-løsninger som gør det sjovere at gå på arbejde

At gå på arbejde er ikke altid en dans på roser. Men moderne teknologi gør det både sjovere og mere fleksibelt at gå på arbejde. Her er fem gadgets og teknologi-løsninger, som kan gøre hverdagens arbejde sjovere.

1. Bot gør det kedelige arbejde

De fleste opfatter i dag en bot, som et program med en afgrænset, kunstig intelligens, der er skabt til at udføre en bestemt arbejdsopgave. Bots forventes mere og mere at ville overtage de kedelige opgaver fra mennesker. Nogle sjove eksempler er Leo fra virksomheden Officevibe der arbejder som HR-assistent i chat-værktøjet Slack, Standuply der holder standup-møder i Slack og Agent.ai, der fungerer som kundeservice i din virksomhed.

2. Den perfekte stilhed

I åbne kontorlandskaber er stilhed et eftertragtet gode. Men med nutidens effektive støjreducerende hovedtelefoner kan du opnå den perfekte stilhed. Eller du kan lytte til musik, der hjælper dig med at fokusere. Modeller som Voxicon GR8 Headphones og Sony MDR-1000X Bluetooth Noise Cancelling Headphones er både trådløse og giver støjreduktion i verdensklasse.

3. En robot der laver kaffe

Det er rutineopgaverne i vores liv, der vil blive automatiseret først. Og hvem vil ikke gerne have hjælp til at lave en god kop kaffe en gang imellem. Udviklingen af de såkaldte letvægts robotter, som er designet til at samarbejde med mennesker i de omgivelser, hvor mennesker befinder sig, går hurtigt i øjeblikket. Allerede i dag kan robotterne brygge kaffe på niveau med en hvilken som helst hipster-barista. I San Fransisco ligger café-kæden Cafe X, hvor du kan købe cappuccino, latte og espresso af en robot-barista. Snart har du måske en robotkollega ved siden af dig på kontoret.

4. Smart tastatur

En af det moderne arbejdslivs udfordringer er, at mange af os i dag skifter mellem forskellige opgaver oftere end tidligere. Men det tager tid at omstille sig. Med et smart tastatur, der tilpasser sig de forskellige arbejdsopgaver, kan det blive lettere at omstille sig hurtigt. Med Logitech Craft kan du tilpasse, hvordan tastaturet og frem for alt den berøringsfølsomme inputdrejeknap i venstre hjørne, skal styre forskellige applikationer og give hurtigere adgang til netop de funktioner, du ofte bruger.

5. Med oversætteren direkte i øret hele tiden

Mange af os bruger i dag flere sprog i vores arbejdsliv. Og det vil sandsynligvis ikke blive mindre i fremtiden. De seneste år har teknologien inden for sproggenkendelse, oversættelser og talesyntese udviklet sig meget. Et tydeligt og spændende eksempel er Googles nye, trådløse høretelefoner Pixel Buds, der kan oversætte telefonsamtaler i realtid for dig. Hovedtelefonerne kan ifølge Google 40 forskellige sprog. Pixel Buds klarer fem timers aktivitet på en opladning, og dens opbevaringsetui fungerer som ekstra batteri, der øger batteritiden til 24 timer.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags