Kundecase

Fejlfri it sparer tid og besvær

Österåkers Kommune har givet Dustin totalansvaret for levering af komponenter og licenshåndtering, hvilket har medført en tidsbesparelse på mindst 15 %.

Österåker er en skærgårdskommune i den nordøstlige del af Stockholms Amt. Da man sidste år undersøgte, hvor ansvarsfuldt kommunerne i Sverige håndterer borgernes penge, kom Österåker på andenpladsen.

– Vores mål er at være en god skærgårdskommune med balance i økonomien og god service, når det gælder internettet, siger Monika Smidestam, it-chef hos Österåkers Kommune.

Dustin har i længere tid været hovedleverandør af servere, komponenter til lagring samt tilbehør og varetager næsten al licenshåndtering. For et år siden vandt Dustin også kontrakten på klientcomputere. 

– Vi så på pris, pålidelighed og kvalitet, og Dustin var bedst på alle punkter. Siden de kom ind, har alt fungeret fejlfrit, og det har ført til en tidsbesparelse på mindst 15 %, siger Monika Smidestam.

En af de største udfordringer var at finde en leverandør, der tilbyder kontinuitet. 

– Vi ønsker at have en enkelt kontaktperson, som vi kan have regelmæssige møder med, og som ikke udskiftes efter nogle måneder. Det har vi nu, siger hun.

Kommunen har cirka 800 klientcomputere i et administrativt netværk og et par tusinde, der bruges af borgerne. Målet er, at alle computerne skal være hurtige, pålidelige og brugervenlige. Hvis noget går i stykker, sender kommunens it-afdeling et nyt produkt fra sit eget lager, men de har også et bufferlager hos Dustin. 

– Hvis der opstår en krise, kan vi hurtigt få en ny computer frem. Tiden fra bestilling til levering er maksimalt én dag, og det føles utroligt godt, siger Monika Smidestam.

Et projekt, som hun er særligt tilfreds med, er migreringen til Windows 7, der blev gennemført sidste år, og som krævede udskiftning af et stort antal klientcomputere.

– Vi behøvede ikke at returnere noget som helst og blev færdige tre måneder før forventet.

Samarbejdet med Dustin fortsætter, fortæller Monika Smidestam.

– P.t. leverer de ikke computerne præinstallerede, men det er noget, vi overvejer i fremtiden. Vi kigger også på, om Dustin skal begynde at levere direkte til arbejdspladserne i kommunen.

Kontakt en rådgiver på tlf. 7877 1508 eller laes mere på dustin.dk/solutions/offentlig-sektor

Tekst: Hanna Larsson
Foto: Peter Jönsson