Arbejdsplads

Er du parat til den nye kontorstandard?

Hvad vil dine medarbejdere forvente, når de vender tilbage til kontoret? Ifølge Peter Wedholm fra JML, Sveriges førende AV-virksomhed, er svaret ganske enkelt: mulighed for at holde videomøder af høj kvalitet. Ingen vil acceptere, at det tager fem minutter at starte et møde.

Mange virksomheder overvejer at gennemgå kontorområderne og teknologien i mødelokalerne i takt med, at restriktionerne ophæves. Skal alle arbejde samtidig på kontoret? Hvordan kan vi skabe et miljø, som fremmer samarbejdet mellem medarbejdere, der er på kontoret, og dem, der arbejder på afstand? Og hvordan kan vi bevidst vælge produkter med fokus på miljø og bæredygtighed? Peter Wedholm, salgschef hos JML, som er en del af Dustin, giver sine bedste tips til, hvordan du kan indrette dine kontorer til bedre møder. Det vil dine medarbejdere nemlig forvente af deres fremtidige arbejdsplads.

Peter Wedholm, salgschef hos JML
Peter Wedholm, salgschef hos JML

Bedst mulig udnyttelse af arealet

Kontorerne skal udformes for at understøtte den hybride arbejdsmåde. Vi har sandsynligvis brug for mindre kontorer, men med bedre udnyttelse af arealet. Tag udgangspunkt i de behov, I har. Har I mange møder med forholdsvis få deltagere? Hvor mange er på kontoret samtidig?

Flere mindre lokaler

Når vi har vænnet os til at blande fysiske og virtuelle møder, bliver der brug for flere mindre rum. Alle områder og lokaler skal have tekniske muligheder for at samarbejde, på stedet eller på afstand.

Breakout-områder

Ud over flere mindre mødelokaler er der også behov for åbne områder, hvor man kan booke møder efter tilgængelighed. Disse breakout-områder skal kunne bookes i den normale mødebookingplatform. Med smarte sensorer kan man nemt se, hvornår et område er ledigt, og man kan få statistik og data i realtid. Der bør også være dedikerede mobile enheder (f.eks. en videobar med indbygget mikrofon), som man kan tage med sig til disse områder.

Townhall/stort konferencelokale

Nogle gange har man brug for større konferencer med mange deltagere. Tidligere indkaldte virksomheder ofte en tekniker til disse sammenkomster. Med nutidens brugervenlige platformsenheder, der har samme grænseflade og minder om enhederne i de andre mødelokaler, kan man nemt selv håndtere udstyret.

Videomøder som standard

Efter at have arbejdet hjemmefra i mere end et år er videomøder en selvfølge, uanset hvor man befinder sig. Vi behøver ikke længere at klumpe os sammen foran kameraet på en bærbar computer, når vi kombinerer deltagere lokalt og på afstand. Der bør være professionelle mikrofoner og kameraer i alle rum. Man skal også kunne deltage hjemmefra og deltage i alt, hvad der foregår i lokalet.

Samme grænseflade

Vælg din platform, og optimer dine områder ud fra den. I dag er mange vant til en bestemt brugergrænseflade og mødeplatform hjemmefra. Det kan være Google, Microsoft eller en anden aktør. Et touchpanel i mødelokalet, hvor alle genkender grænsefladen og kan starte, invitere og styre mødet, gør det fleksibelt og nemt at komme i gang. I dag ser platformsenhederne ud, som dem vi kender hjemmefra. Systemerne bruger ganske enkelt den samme grænseflade.

En helhedsløsning

Aldrig har AV og IT været så tæt på hinanden som nu. Derfor bør man se på helheden, når man designer sin konference- og mødeløsning. Flere og flere leverandører har produkter, der er certificeret til mødeplatforme fra f.eks. Google, Cisco Zoom og Microsoft. Det betyder, at man som virksomhed får mere at vælge imellem, og at omkostningerne kan holdes nede.

Brugervenlighed på et nyt niveau

Vi har vænnet os til trådløs teknologi i hjemmet. Denne teknologi vil også blive udviklet mere og mere inden for AV- og mødeteknologien i fremtiden, mener Peter Wedholm.

Læs mere om tjenesten Meeting Room

28 september 2021

Tags