Kundecase

En totalleverandør inden for IT blev svaret på manglende tid

– Her hos PayEx har vi en lang og stolt tradition for iværksætterånd. Betalinger og teknologi er det sjoveste, vi ved, fortæller Markus Moisejeff, CAO – Chief Administration Officer hos PayEx.

– Tidligere var vi i en situation, hvor vi måtte bruge tid på at håndtere hardware i stedet for at udvikle selskabet. Vi havde brug for at finde en samarbejdspartner, der gjorde det muligt for os at fokusere 100 % på de dele af virksomheden, som vi brænder for.

Før rammeaftalen med Dustin arbejdede PayEx med en mere varieret portefølje af leverandører.

– Vi arbejder løbende på at forbedre vores forsyningskæder, og derfor så vi det som et skridt i den rigtige retning at vælge en totalleverandør, fortæller Markus.

Den største fordel er selvfølgelig, at det er mere tidseffektivt at tale med én part end med flere.

Markus Moisejeff, CAO – Chief Administration Officer, PayEx

Fuldt dækkende i hele Norden var et af grundkravene

– Vi søgte efter en leverandør, som kunne leve op til vores specifikke krav med hensyn til bl.a. relevant ISO-certificering inden for kvalitet, informationssikkerhed, miljø og Code of Conduct. Men vi søgte også efter en leverandør, der er til stede i hele Norden, og som har de rigtige distributionskæder. De mere specifikke krav handlede om at finde en leverandør med de rette kompetencer inden for Microsoft med hensyn til både licensering, support, software og hardware.

Mattias Stenström, Head of IT Operations & Process support, tilføjer, at PayEx sætter pris på at have en smidig dialog med dem, de samarbejder med, og de ser gerne en leverandør, der kan føre virksomheden fremad og vejlede dem inden for teknologi, som udvikler sig med lynets hast. - Ud over de "hårde" krav ønsker vi selvfølgelig en leverandør, som samarbejder med os til vores bedste, og som ser vores behov, allerede inden vi selv får øje på dem. Vi har også brug for en leverandør, der forstår vores udfordringer som virksomhed, og som ser de bløde udfordringer, vores medarbejdere har.

Årsagen til, at valget faldt på netop Dustin, handlede ifølge Mattias også om, at PayEx tidligere har arbejdet med os af og til. De har set positivt på dette samarbejde og udviklingen af virksomheden i årenes løb. – Der er brede og dybe kompetencer inden for IT-spørgsmål hos Dustin.

De mere specifikke krav handlede om at finde en leverandør med de rette kompetencer inden for Microsoft med hensyn til både licensering, support, software og hardware.

Mattias Stenström, Head of IT Operations & Process support
office teamwork

Microsoft Surface – på linje med PayEx miljømål

Mattias fortsætter med at fortælle, hvorfor PayEx valgte at benytte Microsoft Surface i sit arbejde. – Specifikt omkring Microsoft Surface er vores langsigtede strategi, at vi vil orientere os mod Microsoft, hvor det er muligt. Det er positivt, at Surface giver mulighed for at udnytte Microsofts øvrige produkttilbud, f.eks. Microsoft 365. En anden grund til, at vores valg faldt på Surface, er det lave CO2-aftryk, som ligger helt på linje med PayEx’ miljømål.

- Vi havde bemærket, at Dustin havde en tæt relation til Microsoft både på software- og hardwaresiden. Det havde selvfølgelig stor betydning ved valget af Dustin som leverandør.

Kan fokusere på sin kerneforretning

Samarbejdet med Dustin beskriver Markus som "nemt og happy". – Den største fordel er selvfølgelig, at det er mere tidseffektivt at tale med én part end med flere. Vi får tid til at fokusere på vores kerneforretning. Samarbejdet er nyt, men vi ser en positiv effekt af at have en partner, der kan arbejde for helheden og på den måde også arbejde mere proaktivt.

microsoft logoKristin Bakken

Her hos PayEx har vi en lang og stolt tradition for iværksætterånd. Betalinger og teknologi er det sjoveste, vi ved.

Markus Moisejeff, CAO – Chief Administration Officer, PayEx

Sådan blev det muligt

Udfordring

PayEx ønskede at fokusere 100 procent på sin kerneforretning. Tidligere havde de en mere varieret portefølje af leverandører. De måtte også bruge tid på håndtering af hardware til medarbejdere i stedet for at udvikle selskabet. De havde brug for at finde en samarbejdspartner, der gjorde det muligt for dem at fokusere på de dele af forretningen, som de brænder for.

Løsning

PayEx er gået fra at investere i hardware til at investere i software. I dag bruger de Microsoft Surface, som de køber her hos Dustin. Vi lagerfører de produkter, som PayEx har brug for, og deres teamledere kan logge ind på en personlig side hos os, hvor de kan lægge bestillinger på den hardware, de har brug for. Desuden har PayEx investeret i hele webprocessen til håndtering af godkendelser. De har også valgt at teste vores supporttjeneste for Office 365.

Resultatet

Det er mere effektivt og tidsbesparende at samarbejde med en part end med flere. Derfor ser PayEx nu, at de nu kan fokusere mere på virksomhedens kerneaktiviteter. Desuden ser de positivt på at have en partner, der kan se helheden og derfor også har mulighed for at arbejde proaktivt til fordel for virksomheden.

Om PayEx

PayEx startede som virksomhed på Gotland i 1972. Siden da er virksomheden vokset til en nordisk koncern med omkring femhundrede medarbejdere i fire lande. I 2017 blev virksomheden et fuldt ejet datterselskab af Swedbank. PayEx-koncernen omfatter også Swedbank Pay, som tilbyder komplette betalingsløsninger til butikker og e-handel. I dag er de en af Nordens førende eksperter inden for fakturerings- og finansieringstjenester.

Tekst: Emmi Chartier