Kundecase

En smidig løsning til en kompleks virksomhed

Multinationalt og på distance. Fiskeavlsvirksomheden AquaGen har medarbejdere fra mange forskellige faggrupper, og de sidder spredt over hele verden. De samarbejder nu ved hjælp af en skræddersyet Modern Workplace-løsning fra Dustin.

AquaGen er en fiskeopdrætsvirksomhed, der siden 1970'erne har udviklet, produceret og leveret genetisk materiale og befrugtet rogn til fiskeopdrætsindustrien over hele verden. Virksomheden administrerer og ejer verdens højest forædlede avlsmateriale til atlanterhavslaks, regnbueørred, stillehavslaks og stenbidder.

Det første, vi gjorde, da jeg begyndte, var at udarbejde en IT-plan, der beskrev vores ønsker.

– Vi har omkring 150 medarbejdere fordelt på seks lokationer i Norge og en i Skotland. Derudover har vi et datterselskab i Chile med 150 medarbejdere og fem arbejdssteder. I Ås og Trondheim har vi desuden vores egne afdelinger for innovation og forskning, siger IT-chef Arnfinn Amdam, der kom til AquaGen i 2019.

– Det første, vi gjorde, da jeg begyndte, var at udarbejde en IT-plan, der beskrev vores ønsker. Vi blev enige om, at vi ville bruge flere leverandører, som kunne supplere hinanden, siger han.

Samlet leverance

AquaGen identificerede tre fokusområder inden for IT:

  • Drift af netværk
  • Microsoft Modern Workplace med både hardware og software
  • Samarbejdsløsninger

– Vi undersøgte markedet og besluttede at overlade driften af netværket til en lokal leverandør, der bor i samme bygning som vores hovedkontor, og som vi kender godt. Når det kommer til samarbejde, har jeg selv en del kompetencer i Office 365, og derfor ansætter vi en samarbejdspartner til at hjælpe, hvis der bliver behov for det, siger Arnfinn Amdam.

Valget faldt på Modern Workplace, inklusive installation, drift, sikkerhed og drift af virksomhedens computere.

– Vi kiggede på forskellige leverandører, og Dustin skilte sig ud både med hensyn til pris, smart installerede computere, support og licensadministration. Det er en samlet leverance, der betyder, at vi bare skal spørge Dustin om alt, hvad der har med Modern Workplace at gøre, siger han.

Two persons from AquaGen in a meeting room

Overflødige licenser

Næste skridt var at implementere nyt udstyr og software i organisationen.

– AquaGen er en kompleks virksomhed. Blandt vores medarbejdere har vi alt fra forskere, der bruger computere som deres primære værktøj, til opdrættere, der arbejder i marken og ikke har deres egne computere. Derudover er medarbejderne spredt ud over mange forskellige steder, og behovet for support omkring Modern Workplace varierer derfor også meget.

Det resulterede i, at vi sparede 50.000 kroner om måneden ved at rydde op i overflødige licenser.

Computerne skal udstyres på forskellige måder, afhængig af om de skal bruges af en eller flere personer, og om de anvendes i produktion, forskning eller administration.

– Vi havde også brug for hjælp til at administrere licenser, hvilket kan være et mareridt i Microsofts tilfælde. Dustin hjalp os med at få et overblik over hvilke licenser, vi havde, og vi endte med at spare 50.000 kroner om måneden ved at rydde op i overflødige licenser, siger han.

Store dele af AquaGens hardware bliver erstattet af standardiserede computermodeller.

Via Dustin har vi fået et godt indkøbssystem samt mulighed for at sende præinstallerede computere direkte til brugerne.

– Via Dustin har vi fået et godt indkøbssystem og muligheden for at sende præinstallerede computere direkte til brugerne. Alt, hvad de skal gøre for at få adgang til de systemer og programmer, de har brug for, er at indtaste brugernavn og password. Det frigør tid, så jeg i stedet kan koncentrere mig om sikkerhedsløsninger, digitaliseringsprocesser, indkøbsprocesser og opfølgning af andre IT-leverancer. Vi er en relativt stor virksomhed, og det er en kæmpe fordel at få den aflastning, tilføjer han.

AquaGen bestiller sine computere med Autopilot via VIP-siden i Dustins webshop.

Fint samarbejde

En gang i måneden har Arnfinn Amdam møde med Dustin.

– Her gennemgår vi leverancer, eventuelle fejl, der er opstået, kigger på kommende begivenheder og foretager en afstemning for at sikre, at alt fungerer, som det skal. Den teknologiske udvikling er lynhurtig, og vi, der arbejder med IT, er meget opmærksomme på alle udfordringer. Vi bruger meget tid på at sikre os og holde os opdaterede, derfor har vi også regelmæssige sikkerhedsbriefinger med Dustin, siger Amdam.

Det er krævende at holde sig ajour med alle tjenester og muligheder fra Microsoft.

– Vi er fuldstændig afhængige af hjælp til at lykkes med det her. Dustin opfylder vores behov for Modern Workplace, og vi er meget tilfredse med samarbejdet, der nu har varet i omkring et år. De er blandt de bedste leverandører, jeg har arbejdet med, og det er blevet til en hel del i årenes løb, siger Arnfinn Amdam.

Modern Workplace

Modern Workplace er en digital arbejdsplads i skyen, hvor vi tager os af al håndtering, installation og opdatering af enheder. Alt grundlæggende software til produktivitet fra Microsoft er inkluderet.

Læs mere om tjenesten
Arnfinn Amdam

Dustin skilte sig ud både med hensyn til pris, smart installerede computere, support og licenshåndtering.

Arnfinn Amdam, IT-chef hos AquaGen

Sådan blev det muligt

Udfordring

Avlsvirksomheden AquaGen er en stor og kompleks virksomhed, der har brug for en løsning, som gør arbejdsdagen lettere for de 150 medarbejdere, der arbejder fra forskellige lokationer og har forskellige behov. Løsningen skal omfatte både installation, drift og sikkerhed.

Løsning

Præinstallerede computere med tilpassede, moderne arbejdspladsløsninger, der er klar til brug, leveres direkte til slutbrugerne – og både licenser og sikkerhed er inkluderet.

Resultat

Medarbejderne kan arbejde problemfrit og sikkert hvor som helst – hjemme, på kontoret eller på distance. Computere bestilles på Dustins webshop og gøres klar, så brugerne kun skal indtaste deres brugernavn og password. IT-chefen får frigjort arbejdstid til sikkerhed, digitalisering og andre processer. AquaGen sparer desuden 50.000 kroner hver måned efter at have fået hjælp til at fjerne overflødige licenser.

Læs mere om tjenesten