Kundecase

Eksklusiv bærbar til lærerne på Randers Realskole

En investering i den professionelle bærbare computer HP Elite Dragonfly til lærerne på Randers Realskole har vist sig at være et vinderkoncept. Ikke mindst det seneste år, hvor pandemien har tvunget skolerne i Danmark til at gå over til fjernundervisning.

Randers Realskole er Danmarks største privatskole med en historie, der strækker sig 150 år tilbage i tiden. Med cirka 1.400 elever fra 0. til 10. klasse satser privatskolen meget på videnskab, matematik og programmering. De har også et populært eliteprogram inden for idræt.

Da Jacob Jensen, som har ansvar for skolens IT-afdeling, skulle vælge nye computere til lærerne, havde han en klar ønskeliste. Øverst stod blandt andet en model, som er fleksibel, holdbar og sikker med al den funktionalitet, som lærerne har brug for til en effektiv hverdag. Valget faldt på HP Elite Dragonfly.

– Hvis der er noget, jeg ikke har, så er det tid til at udskifte og ordne computere. Med valget af en mere eksklusiv bærbar computer af høj kvalitet slipper vi for en masse besvær. Jeg kan rigtig godt lide denne model, fordi den tilbyder alt, hvad lærerne har brug for, i en elegant indpakning, siger han.

Jacob Jensen samler en computer op og stryger hånden hen over den matblå overflade.

– Den er fremstillet af magnesium, og derfor føles den altid varm og behagelig. Desuden er den meget let og nem at tage med sig, konstaterer han.

Klaus Bøge, matematiklærer for 7.-10. klasse på Randers Realskole, er enig:

– Normalt betyder computerens funktioner mere for mig end dens udseende. Men i dette tilfælde er jeg enig i, at computerens materiale og design giver en helt anden oplevelse, som virkelig tiltaler mig, siger han.

Randers Realskole

Da Jacob Jensen bestilte de nye computere, vidste han ikke, at de stod foran et år med fjernundervisning. Set i bakspejlet var det et endnu bedre valg.

– Alle de vigtige komponenter er der, herunder sikker indlogning, kamera med HD-opløsning, mange porte, en 360 graders touchskærm med tilhørende pen og naturligvis en rigtig god ydeevne. Derudover kan jeg også godt lide de små detaljer som f.eks., at kameraet kan slukkes med en fysisk knap, siger han.

De digitale timer bliver nemmere

Som matematiklærer og repræsentant for matematiklærerne på 4.-10. klassetrin er IT-værktøjer en vigtig del af Klaus Bøges daglige arbejde. Han synes, at den nye computer har gjort det nemmere at planlægge og gennemføre både digitale og fysiske lektioner.

– For mig er det vigtigt at have en pålidelig computer, uanset om undervisningen foregår i et klasseværelse eller i Teams. Noget, jeg virkelig sætter pris på ved Dragonfly, er de mange porte. Jeg kan tilslutte computeren til to skærme på skrivebordet via USB-C, samtidig med at der er en USB-standardindgang og HDMI. Og funktionen med ansigtsgenkendelse gør, at computeren starter hurtigt op i timerne, siger han.

HP Elite Dragonfly har en 360 graders touchskærm. Det betyder, at den kan drejes rundt og bruges som en tablet. En funktion, som ifølge Klaus Bøge gør det daglige arbejde meget lettere.

Randers Realskole

– Siden vi gik over til fjernundervisning, er jeg begyndt at bruge White Board-funktionen i Dragonfly, hvor jeg kan skrive på touchskærmen i løbet af undervisningen. Jeg optager også videoklip før og efter timerne, hvor jeg bruger touchskærmen. Jeg har downloadet en app, som gør det muligt for mig at tage min bærbare computer med mig, når jeg går rundt i klasseværelset og hjælper eleverne. På den måde kan jeg tage notater og desuden se elevernes svar direkte på skærmen. Den medfølgende touch-pen giver computeren en ekstra dimension. Skærmen mærker, om du skriver med en hånd eller pen. Det er meget praktisk, siger han.

Indbygget sikkerhed er vigtig

For Jacob Jensen er IT-sikkerheden en anden vigtig faktor i valget af enheder til lærerne. Følsomme informationer må aldrig spredes eller gemmes et forkert sted. Samtidig med at sikkerheden skal være streng, skal den accepteres af lærerne og ikke være en forhindring i arbejdet.

– Jeg kan godt lide Dragonfly-modellens mange indbyggede sikkerhedsfunktioner, lige fra bios til enkle og sikre indlogningsmuligheder. Og skulle en computer blive stjålet, kan jeg hurtigt rense den for alle data, siger han.

En anden stor fordel for Jacob og hans IT-team er servicen fra HP, der fulgte med, da de købte computerne. Sker der noget, kommer der en tekniker ud den næste hverdag og løser problemet.

"Den garanti er virkelig guld værd," slutter han.

Til HP Dragonfly

Randers Realskole valgte en HP Elite Dragonfly, som er en 13” bærbar med i5 processor, 16GB RAM og 512 SSD harddisk, B&O lyd samt 3 års onsite garanti.

Modellen er produceret i magnesium, men med omtanke for miljøet benyttes der plastik fra genbrugte plastikflasker i højttalerkabinettet og skærmens kant.

Den ydre emballagen er lavet af materialer fra 100 % bæredygtige ressourcer.

Udfordring

Randers Realskole havde brug for nye bærbare computere til samtlige lærere. De skulle være holdbare, lette, pålidelige og have indbygget sikkerhed. Computerne skulle desuden understøtte skolens fjernundervisning og fungere fejlfrit. IT-afdelingen ville frigøre tid og undgå problemer med computere, der gik i stykker.

Løsning

Dustin hjalp med at levere den eksklusive bærbare computer HP Elite Dragonfly til skolen. Når man bruger ressourcer på en pålidelig computer med indbyggede sikkerhedsfunktioner i forbindelse med indkøbet, tænker man langsigtet og får tilfredse lærere, som har de rette forudsætninger for at arbejde både på afstand og i klasseværelset.

Resultat

De nye computere effektiviserer fjernundervisningen og sparer IT-afdelingen for mange timer om ugen til supportsager og vedligeholdelse. Nu kan lærerne arbejde uden at tænke på sikkerheden og får tid til at udvikle aktiviteterne.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags