Kundecase

eBay holder højt niveau med flash

Datamængderne stiger konstant, og det gælder om at vælge en sikker, effektiv og helst også en miljøvenlig storageløsning. Online auktionshuset eBay har fået opfyldt alle tre mål med valget af flashløsningen HP 3PAR.

Som de fleste ved, går datamængderne kun én vej, og det er opad. Kunde-til-kunde virksomheder som Den Blå Avis genererer en masse data, dels i form af kundevendte data, og dels i form af en omfattende logning af brugeradfærden. Desuden har kunderne høje forventninger om en god oplevelse, når de handler online.

Morten Skovgaard er it-chef for eBay i Danmark, der drives under navnet Den Blå Avis. Han fortæller, at virksomheden selvfølgelig ønsker konstant at konsolidere datacentret, og da man samtidig ønsker at reducere datacentrets miljøpåvirkning, har virksomheden en overordnet strategi om at virtualisere serverne.

I det nye storagesystem bruger vores data kun halvt så meget plads som i den tidligere løsning.

– Nu placerer vi alle vores data i den samme løsning ved at trække på samme storagesystem for alle vores servere, og det betyder, at vi skal have en meget højtydende og meget driftssikker løsning. Traditionelt ville vi nok udbygge med diverse typer spinning disks, men i og med at vi gerne vil virtualisere og sørge for, at performance forbliver i top, tænkte vi, om vi kunne gøre tingene anderledes. Det tog vi en snak om med Dustin, der er vores leverandør og rådgiver, siger Morten Skovgaard.

En del leverandører tilbyder flashløsninger, der med teknologier som deduplikering og komprimering m.m. kan levere nogle produkter, hvor prisen pr. TB begynder at nærme sig prisen på almindelige diske.

– Vi blev enige om, at flash var det indlysende valg. Vi ville få en forudsigelig svartid, og vi skulle ikke bekymre os om, at nogle data ligger på flash, og andre på traditionelle diske af forskellige typer. Vi så det også som en simplificering i håndteringen af vores storagestruktur, fortæller Morten Skovgaard.

Efter at have tjekket markedet i samarbejde med Dustin viste det sig, at det var HP 3PAR, der leverede de bedste features til prisen, og som samtidig gjorde det muligt at lægge lidt forsigtigt fra land rent økonomisk.

– Da vi oprindeligt kiggede på at udbygge storagestrukturen, havde vi et begrænset beløb til rådighed, så det tiltalte os, at vi kunne starte med et beskedent setup. Vi har købt en løsning, der består af 8 x 1,92 TB diske og to controllere, men planen er at udbygge det, når der kommer nyt budget, og systemet er ekstremt skalerbart, siger Morten Skovgaard.

Indbygget i HP 3PAR er teknologier, som kan mindske datamængderne. Det er bl.a. teknologier, der sikrer, at man får flere TB for pengene. Populært sagt udrenser teknologien overflødige nuller. Den seneste version har indbygget deduplikering, der kort fortalt er genbrug af data og betyder, at mange ens datablokke kan erstattes med kun én version.

– Vi kan konstatere, at data fylder knap 50% i det nye storagesystem i forhold til vores tidligere løsning, fortæller Morten Skovgaard.

– Vi har handlet rigtig meget med Dustin gennem mange år, og jeg sætter pris på, at vi altid kan have en åben og ærlig dialog uden at risikere at betale for meget. Jeg opfatter Dustin som dybt professionelle, og de har et tungt teknisk bagland at trække på, når der er større opgaver i anmarch. Og samtidig er Dustin med til at forberede os på udgifter på længere sigt, så vi kan få bevillingerne igennem i god tid. Sådan skal en sparringspartner være, slutter Morten Skovgaard.

Gør som Ebay og brug Dustin som leverandør og rådgiver: dustin.dk/solutions/

Tekst: Erik Leth
Foto: Anne Kring