Arbejdsplads

Det hidtil bedste

Dustins Stefan Ritzman giver tommelfingeren op til Windows 10.
-Vi og vores kunder oplever 10’eren som et robust operativsystem. Faktisk det bedste hidtil, siger han.


Windows 10 blev frigivet den 29. juli og er nu installeret på mere end 75 mio. enheder. Microsofts mål er, at én mia. enheder skal køre Windows 10 inden for tre år.

Analysefirmaet Gartner har ratet Windows 10 som B+.

Men problemer med operativsystemet, i form af ”børnesygdomme”, kan komme snigende.

Stefan Ritzman, specialist i volumen­licenser hos Dustin:

– Microsoft har nok lært lektien, eftersom Windows 8 ikke var helt optimalt. En svaghed i 8’eren var for eksempel, at man ikke kunne bruge det virtuelle skrivebord som i Windows 10. Vi og vores kunder har indtil videre oplevet 10’eren som et robust operativsystem, siger han.

Det nye operativsystem giver it-teknikerne flere fordele, mener Stefan Ritzman.

– Sammenlignet med Windows 8 er der udvidede funktioner til at håndtere sikkerhedsopgraderinger. Man kan blandt andet lukke virksomhedskritiske applikationer, eller grupper af applikationer, ned for at styre, hvornår disse skal opgraderes, fortæller han.

Ifølge Stefan Ritzman er mange funktioner som Direct Access og Applocker, der findes i tidligere Windows-operativsystemer, blevet bedre. Direct Access betyder, at brugerne altid kan koble sig på det interne netværk, hvor end de befinder sig. Og med Applocker kan man angive hvilke ­brugere eller grupper i en organisation, der må køre bestemte programmer.

– Interessen for at få installeret Windows 10 vokser eksplosivt hos vores slutkunder. Men andre ønsker at vente, til eventuelle børnesygdomme er kureret, siger han.


Tekst: Johan Cooke Illustration: istockphoto

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags