Arbejdsplads

Derfor skal du have din computer i skyen

Windows 365 er en ny måde til at skabe et enkelt og sikkert hybridmiljø. Hele computeren og skrivebordet streames fra Microsofts sky. Via et link har du adgang til din personlige computer fra enhver enhed.

I modsætning til sine søskende Microsoft 365 og Office 365 er Windows 365 en komplet cloudbaseret computer med operativsystemet Windows 11. Skrivebordet er virtuelt og streames fra Microsofts sky. Tjenesten passer til virksomheder, som vil gøre det hybride arbejdsliv lettere, har strenge sikkerhedskrav eller vil have mulighed for at tildele midlertidige licenser. Windows 365 fås i to varianter, en til business-brugeren og en til enterprise, som indeholder flere administrationsfunktioner.

- Enkelheden med Windows 365 er fantastisk. Du kan indstille og skalere cloudbaserede computere, så de passer til forskellige behov for serverkraft. Brugerne får adgang til deres computer fra enhver enhed via et link, uanset om de bruger Mac, PC, Android eller iPhone. De kan logge ind fra biblioteket, toget eller naboens computer, og oplevelsen er den samme, fortæller Fredrik Berg, cloudspecialist hos Dustin.

Ualmindeligt sikkert

Alt indhold, filer, apps, programmer, data og indstillinger gemmes i skyen. Derfor kan intet havne på den lokale harddisk. Det er perfekt til dig, der kæmper med strenge sikkerhedskrav, samtidig med at du gerne vil tilbyde et hybridt arbejdsmiljø.

- Med denne løsning er det umuligt at gemme noget lokalt eller lække information, hvis nogen f.eks. glemmer computeren i bussen, konstaterer Fredrik Berg.

Selve oplevelsen og virtuelle computere findes allerede. Forskellen er ifølge Fredrik, at Windows 365 er optimeret til Teams.

- For virksomheder med mere end 300 brugere kan Azure Desktop være et mere omkostningseffektivt alternativ, hvis man selv tager sig af servere og backup.

Fredrik Berg med Win as a team-sloganet bag sig.
Fredrik Berg, Nordic Service Product Manager, Dustin.

Mindre krav til klienten

Med Windows i skyen er det også nemmere at genbruge ældre pc'er, fordi hardwaren bliver mindre vigtig. Kraften findes i skyen. Ifølge Fredrik kræver de fleste kontorjobs ikke mere end Office-pakken og Teams.

- Et scenarie er, at du køber billigere, tynde klienter til kontoret. BYOD bliver nemt, fordi brugerne kan nå deres skrivebord fra deres computer eller mobil derhjemme uden at gå på kompromis med sikkerheden. Med en sådan løsning slipper de for at slæbe rundt med computertasken hver dag, siger han.

Al drift inkluderet

Har du tidligere håndteret drift af servere og backup, hvor du samtidig har forsøgt at estimere serverkraft og arbejdet med CSP-licenser? Med Windows 365 slipper du for det hele. Derfor er Windows 365 også lidt dyrere, fortæller Fredrik. Som IT-ansvarlig kan det være godt at vide, at hvis du har behov for at øge eller reducere antallet af licenser med kort varsel, er det kun Windows 365, der giver dig denne mulighed fremover. De andre licenser fra Microsoft vil ikke længere tilbyde samme fleksibilitet fra og med 1. marts 2022.

- Virksomheder, der har brug for at kunne skalere licenser frit, bør se på Windows 365. Hvis du ekspanderer, opkøber virksomheder og har brug for at øge arbejdsstyrken i en begrænset periode, kan du nemt dele virtuelle computere ud og være i gang på under 30 minutter. Desuden er ydeevnen fra den virtuelle maskine til Microsoft 365 supergod, fordi de ligger i samme sky, fortæller Fredrik.

Moderne Virtual Desktop – en ny tjeneste

Dustin tilbyder Windows 365 både som en almindelig CSP-licens og i form af tillægstjenesten Modern Virtual Desktop, som lanceres i begyndelsen af 2022. Hvis din virksomhed allerede har en tjeneste på arbejdspladsen, f.eks. Modern Workplace, kan du nemt tilføje Modern Virtual Desktop.

- Det er supernemt at administrere inden for rammerne af Modern Workplace og betale pr. bruger og måned, siger Fredrik Berg.

Læs mere om Modern Workplace

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags