Kundecase

De byggede eget IT-miljø på rekordtid

Synlab Medilab har brug for hjælp til at bygge et eget IT-miljø. På nogle få måneder. Midt i pandemien. ”At kunne have tilgang til alle disse specialister har været meget værdifuldt”, siger IT-chef Anders Ekengren.

Kniven var ikke for struben. Den var allerede halvvejs igennem. Synlab Medilab havde brug for at kunne tage hele IT-miljøet med hjem. Lynhurtigt. Vi taler om en af Sveriges største leverandører inden for laboratoriemedicinske ydelser. En masse prøveudtagninger og analyser. Midt i pandemien.

Alt skulle foregå på fire måneder, inklusive planlægning. Ellers ville det føre til meget høje omkostninger. Synlabs drift skulle nemlig derefter ligge hos en anden leverandør.

Leveringsproblemer - hovedsageligt på grund af corona-pandemien - overlod i sidste ende kun et par uger til at migrere hele IT-infrastrukturen.

– Deadline var utrolig stram. I løbet af disse måneder arbejdede vi næsten 24/7 på at få leverancer, planlægning og udførelse på plads, siger Fredrik Jälminger, Account Manager hos Dustin.

De havde brug for en central leverandør

Anders Ekengren er IT-chef hos Synlab Medilab. Han så et behov for en mere central IT-udbyder, hvor service, produkter, tjenester og licenser blev samlet under et. Valget faldt på Dustin.

– Vi ville gerne kunne tage driften med hjem og selv styre den, fordi det ville være mere omkostningseffektivt. Dustin er en full service-leverandør med et stort udvalg, og med hjælp fra deres team behøver jeg ikke at lede flere steder efter de produkter, jeg har brug for. Jeg får hjælp fra begyndelsen med at vælge de rigtige produkter og tjenester baseret på vores behov, siger han.

Synlab

Værdifuldt med specialister

Gennem Dustin købte Synlab Medilab backup, netværk, licenser og klienter. Den største forandring skete på hovedkontoret i Täby. Her designede og byggede Dustin et helt nyt netværk. Der var også brug for nye computere, netværk og switche på de 12 lokale laboratorier.

Anders og Fredrik havde mange telefonsamtaler og møder. Afhængigt af hvad det handlede om, så bragte Fredrik forskellige specialister inden for områder som licenser, infrastruktur eller netværk med sig på møderne.

– Det har været meget værdifuldt at have adgang til alle disse specialister. Dette har gjort det muligt for os at diskutere og købe de rigtige ting og licenser. Især licenser er ellers et virvar, siger Anders og fortsætter:

– Dustins hjemmeside er også virkelig god. Man kan se alle produkterne, hvad man har valgt, og hvad der er faktureret. Jeg kan se, hvad jeg købte sidste gang, og jeg kan kopiere en ordre og gen-placere den.

Gennem hele processen kom Dustins specialister med forskellige forslag om at tilpasse løsningerne til Synlab Medilabs behov.

– Jeg har fået en komplet løsning, der betyder, at jeg kan gøre det rigtigt fra begyndelsen. Jeg får gode priser og hjælp til at vælge gadgets og forstå alle licenserne, siger Anders.

Få hjælp til din IT-infrastrukturSynlab
Anders Ekengren

Dustin er en full service-leverandør med et stort udvalg, og med hjælp fra deres team behøver jeg ikke at lede flere steder efter de produkter, jeg har brug for.

Anders Ekengren, IT-chef, Synlab Medilab.

Synlab Medilab

Synlab Medilab er en af Sveriges største leverandører af laboratoriemedicinske tjenester. Først og fremmest inden for klinisk kemi, immunologi, mikrobiologi, patologi og cytologi. De agerer i hele Sverige. Det centrale laboratorie ligger i Täby uden for Stockholm. De har desuden tolv lokal laboratorier i Storstockholm og et i Uppsala.

Sådan blev det muligt

Udfordring

Synlab Medilab havde en leverandør af drift og support, der tog sig af hele IT-miljøet ud over laboratoriesystemet. Serverne blev placeret lokalt hos leverandøren. Synlab ønskede at kunne tage hele sit IT-miljø med hjem, bygge deres egen løsning og drifte den på stedet i Täby. Dette skulle foregå under stort tidspres i form af en deadline fra den daværende IT-partner. ¬

Løsning

Dustin hjalp med at designe og opbygge hele Synlabs netværk. Dette omfattede blandt andet firewalls, switche og access-punkter samt indkøb af hardware, servere og en klientpark. Man gik fra en privat cloud-løsning til en OnPrem-løsning.

Effekt

Den nye total-løsning hjælper Synlab Medilab til at blive mere tids- og omkostningseffektiv. For dem er det meget vigtigt at kunne fokusere på at udføre deres samfundsstøttende arbejde.

Tekst: Hanna Klumbies
Foto: Samuel Unéus

7 maj 2021

Tags