Arbejdsplads

Cloud-baserede samarbejdsværktøjer er i vækst i danske virksomheder

Mere effektivt samarbejde, bedre og hurtigere beslutninger og færre e-mails er nogle af fordelene ved digitale samarbejdsværktøjer.

Fungerer på alle bærbare enheder

I dag spiller det stort set ingen rolle, hvilken pc, Mac, tablet eller smartphone, man bruger. Med cloud-baserede systemer bliver næsten alt foreneligt. På det danske arbejdsmarked er fjernarbejde og samarbejde via skyen steget kraftigt de seneste år – ikke mindst hos mindre virksomheder, hvor effektivitetsgevinsterne tit er særdeles tydelige. Adgang til effektive VPN-forbindelser og hurtigere internet, når man arbejder hjemmefra, har gjort den store stigning mulig.

Appmarket forenkler

De forskellige samarbejdsværktøjer er betydeligt billigere i dag end tidligere, og det har accelereret udviklingen yderligere. Desuden tilbyder nogle virksomheder et "appmarket" eller en "one-stop-shop" med alle førende cloud-baserede samarbejdsværktøjer og en lang række andre cloud-baserede værktøjer.

Mindre e-mail og mere effektive beslutningsprocesser

I gennemsnit bruges hele 60 procent af virksomhedens arbejdstid til at tilrettelægge arbejdet, mens kun 40 procent bruges på det egentlige arbejde, ifølge en rapport fra konsulentvirksomheden McKinsey. Med hjælp fra digitale samarbejdsværktøjer kan virksomheder i dag tilrettelægge arbejdet hurtigere, og det gavner det produktive arbejde. Mulighed for kommunikation i realtid, for eksempel videokonferencer, fjerner effektivt flaskehalsene og gør beslutningsprocesserne hurtigere – samtidig med at behovet for skriftlig kommunikation bliver mindre.

Mange tilgængelige funktioner

Udviklingen går i retning af, at flere og flere bruger cloud-baserede teamværktøjer med mange integrerede funktioner, for eksempel fjernskrivebord samt video- og taleopkald. Eksempler på disse samarbejdsværktøjer er Microsoft Teams, Slack og Cisco Spark. Andre populære værktøjer, der bruges til automatisering og mere effektiv kommunikation, er Office 365, OneDrive, Skype for Business, Intune, Azure, Project og BaseKit. Op mod 60 af de mest efterspurgte cloud-baserede, virksomhedsrelaterede programmer findes på Dustin Appmarket. Som erhvervskunde får man her adgang til valgfrie programmer via sin browser uden lokal installation.

Vil du vide mere?

Vores specialister fortæller gerne mere om vores cloud-tjenester. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig med at finde den rette tjeneste eller løsning til din virksomhed.

Læs også:

10 fordele ved tjenester i skyen
Hold styr på licenser med Dustin Appmarket
Appmarket buldrer frem

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags