Infrastruktur

Bliv fri for netværksbekymringer via en tjeneste

Et velfungerende netværk er i dag blevet en grundlæggende forudsætning for skoleaktiviteterne. Indkøb af netværket som en tjeneste er en smart og tidsbesparende måde til at opnå en optimal platform.

IT udnyttes i stigende grad i skoleundervisningen, og flere og flere ressourcer findes i dag i skyen. Netværket er blevet en nødvendig forudsætning for, at skolen fungerer. Uden netværksforbindelse kan hverken lærere eller elever løse deres opgaver.

– På ganske få år er behovet for et pålideligt og robust netværk blevet langt større i skolen. Mens netværksproblemer tidligere blot førte til irritation, risikerer utilgængelige cloud-tjenester i dag at standse alle aktiviteter, forklarer Torgrim Sunde, produktchef for netværks- og sikkerhedstjenester hos Dustin.

Læs mere om vores udbud af IT-tjenester og -løsninger

Endnu en udfordring i netop skolemiljøet er, at et stort antal enheder skal kobles op inden for et lille område i den samme begrænsede periode, nemlig skoledagen. Brugen fordeles ikke tidsmæssigt, og derfor skal netværket kunne håndtere mange brugere på én gang.

– Det stiller høje krav til udstyret og driftssikkerheden. Miljøet skal opbygges på en måde, der garanterer stabilitet, samtidig med at fleksibilitet ofte er af stor betydning, fordi behovene og antallet af forbundne enheder kan ændre sig på et senere tidspunkt, fortsætter Torgrim Sunde.

Overordnet ansvar aflaster IT-afdelingen

Håndtering af drift, overvågning og vedligeholdelse af netværksmiljøet til fuld tilfredshed bliver let en belastende opgave for skolens IT-afdeling.

– Vi har set, at dette er en almindelig udfordring for vores kunder, og derfor har vi udviklet en intelligent tjeneste, der giver dem mulighed for at opfylde høje krav uden selv at bruge dyrebar tid inden for området. Når skolen køber netværk som en tjeneste, overdrager den det overordnede ansvar til os som leverandør. Vi opbygger og driver en løsning, der garanterer, at netværket fungerer stabilt og sikkert, forklarer Torgrim Sunde.

Med tjenesten Network as a Service modtager skolen netværk som en funktion til en fast månedlig pris pr. hardwareenhed, som bruges til at opbygge netværksmiljøet. Den fuldt dækkende løsning er baseret på markedsledende netværksudstyr fra den største producent og tilpasset efter skolens specifikke behov. Både trådløst og kablet netværk dækkes afhængigt af behovene.

– Vi bruger en gennemprøvet metode til at tilpasse tjenesten efter den enkelte kundes behov. Efter en teknisk udredning på stedet identificerer vi den rigtige hardware til en optimal løsning. Prisen tilpasses efter aftalens længde og omfatter vores overordnede ansvar for konfiguration, drift, proaktiv fjernovervågning, vedligeholdelse, opdatering, support og fejlfinding. Løsningens sikkerhed er af højeste standard. Det hele bliver helt uden bekymringer for kunden, fortæller Torgrim Sunde.

Skalerbarhed og forudsigelige omkostninger

Prissætningen pr. enhed betyder, at skolen kan skalere løsningen både op og ned, hvis behovene ændres i aftaleperioden, for eksempel hvis antallet af elever ændres. Hvis skolen vil indføre filtre mod voldeligt, narkotikarelateret eller pornografisk indhold i netværket, er det også nemt at tilføje en sådan funktion.

– En anden fordel er, at omkostningerne ved netværket bliver forudsigelige og lette at budgettere med, fordi prisen er fast, og vi tager fuldt dækkende ansvar. Skolen slipper for at foretage store investeringer og får fuld kontrol over sine netværksomkostninger. Når det efterhånden bliver tid til at modernisere løsningen, kan der oprettes en ny aftale med os. Det gør det nemt at følge med den teknologiske udvikling, hvilket er noget, som mange skoler kæmper med, afslutter Torgrim Sunde.

De største fordele ved Network as a Service

  • Dustin tager overordnet ansvar for et pålideligt og robust netværk
  • Skalerbarhed både op og ned
  • Faste månedlige omkostninger
  • Hardware og licenser er inkluderet
  • Drift, opdatering og proaktiv fjernovervågning er inkluderet
  • Support og fejlfinding er inkluderet

Læs også: Opbyg en velfungerende digital arbejdsplads for eleverne

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags