Arbejdsplads

Billigere, hurtigere og sikrere udprint

HP’s nye serie af blækprintere er det rene overflødighedshorn af fremskridt for brugerne.

I august 2015 lancerede HP den revolutionerende serie af blækprintere, PageWide, som har betydet et forbløffende fremskridt for brugerne, uanset hvor meget man printer. Med et helt nyt skrivehoved og en nyudviklet, effektiv og billig blæk kan HP dokumentere mulige besparelser på hele 50 % i anskaffelse og 30 % i drift.

– Disse printere er ganske enkelt imponerende skarpe, siger Knud Erik Fisker, som er Product Manager Print hos Dustin Group.

– Den første side printes ekstremt hurtigt ud, og med en hastighed på op til 75 sider pr. minut bliver disse printere næppe nogen flaskehals i brugernes daglige arbejde.

Fisker understreger også driftssikkerheden.

– De har få dele, og det er kun blækket, som skal udskiftes. Sikkerheden ved disse HP-maskiner er ekstrem. Vi er meget glade for, at vi også kan bruge HP som ryg­raden i vores Print On Demand-tjeneste, siger Fisker.

Blækket i sig selv er en nyskabelse

En af nyskabelserne i de nye HP-printere er, at de har en række blækdyser i stedet for et bevægeligt skrivehoved. F.eks. har en DesignJet-model over 200.000 blækdyser, som spytter ca. 3,7 milliarder mikroskopiske blækdråber ud i sekundet.

I sammenligning med HP’s egen DesignJet-model T7200, som er en temmelig hurtig blækprinter med bevægeligt skrivehoved, skriver PageWide-teknologien 18,5 gange hurtigere ud.

Blækket i sig selv er også en nyskabelse. HP kalder det Pigmented Ink. Som navnet antyder, er det baseret på pigmenter fremfor traditionel farve. Det giver en dybere og mere mættet farve og print på papiret, samtidig med at man bruger mindre blæk for at opnå det ønskede resultat. Det medvirker til at sænke driftsomkostningerne betydeligt. Det bidrager også til at forlænge blækdysernes levetid, og resultatet bliver mere holdbart over for vand, snavs og sollys. Udskriften er lysægte, hvilket betyder, at hvis du i fremtiden sammenligner 70 år gamle udskrifter fra en PageWide-printer med udskrifter fra en laserprinter, vil PageWide-udskriften ikke have mistet mere farve end laserudskriften.

– Printerne udnytter også strømmen bedre, hvilket gør, at man kan reducere strømforbruget med 60–90 %, og det er noget, der også kan mærkes på driftsomkostningerne, siger Knud Erik Fisker.

3 tips til at rydde op i IT-junglen

  • Vælg systemer, der er automatiserede og standardiserede.
  • Hav fokus på at give slut­brugeren en nemmere hverdag og printere, som altid er tilgængelige.
  • Vælg den rigtige printerteknologi, som dækker virksomhedens behov.

Læs også:

Vækst kræver fælles standarder

Tekst: Atle Abelsen
Foto: Bård Gudim

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags