Arbejdsplads

Bedre samarbejde

Trends og tendenser inden for mødelokaler

I dag går tendensen i retning af, at man vil have både lyd og video i alle mødelokaler enten ved hjælp af fast installerede systemer eller mobilt videomødeudstyr.

– Tidligere brugte vi alt krudtet på få men veludstyrede videomødelokaler. I dag har vi video alle vegne. Vi oplever også, at mange i større og større udstrækning benytter egne computere til videomøder. Og Microsoft og Google satser benhårdt på at gøre videomødefunktionen endnu bedre i deres businessprodukter, siger Daniel Andersson, som er forretningschef hos JML-System. De er specialiserede i at designe løsninger til lyd og billede samt styresystemer til kontorer og mødelokaler. Siden 2017 har de været en del af Dustin Group.

– Standarden for lydkvaliteten i mødelokaler er også højnet. Tidligere var mødelokaler en ren funktion, i dag skal de også formidle en følelse. Måske spiller man musik i baggrunden i et mødelokale, det gjorde man ikke for bare fem år siden, siger Daniel Andersson og fortsætter:
– Det handler om, at vi ser anderledes på kontoret og på arbejdet i dag. Man skal trives i lokalerne, som man befinder sig i otte timer om dagen. Arbejdsmiljøet er vigtigt for employer branding og for at tiltrække og fastholde talenter til virksomheden, siger han.

I et åbent kontormiljø findes der i dag både store mødelokaler og et antal mindre rum, der kaldes ”huddle rooms” (på dansk ”en slags samtalerum”), hvor der er plads til mellem 2-6 personer. Og også dér vil man i dag finde professionelle løsninger til lyd og video.

I nødstilfælde kan små, bærbare videomødeløsninger fungere, hvis du bruger dem på den rigtige måde. De indeholder kamera, mikrofon og højtaler i samme enhed og kan kobles til en ekstern skærm. Det indbyggede batteri har en levetid på flere timers video- eller telefonsamtale. Og mikrofon og højtalere er tilpassede til, at alle rundt om bordet høres og kan høre fint. Men det er bedst at arbejde med stationære løsninger, som du ved altid fungerer, mener Daniel Andersson.

En anden trend er, at projektorerne bliver udskiftet med tv-skærme. Det hænger sammen med, at prisen på store skærme er faldet drastisk de sidste fem år.

– Det her er meget positivt for møderumsoplevelsen. Skærmenes opløsning, klarhed og lydstyrke er langt overlegen i forhold til projektorerne. Desuden slipper man for støjen fra ventilatoren, siger Joakim Isaksson, som er produktchef for infrastruktur hos Dustin.

Få en guide til det perfekte mødelokale her.

Læs også:

Whiteboard-tavlen har fået konkurrence
Videokonferencer og hjemmearbejde uden problemer

Fokus

Joakim Isaksson

Produktchef for infrastruktur hos Dustin

9 november 2018

Tags