Arbejdsplads

Arbejdet er noget, vi laver, ikke et sted vi tager hen til

Det kan betale sig at opgradere til et moderne operativsystem og en ny bærbar. Med Windows 10 Pro bliver arbejdet mere sikkert, enklere og mere effektivt. Desuden fremmer det en mobil og fleksibel måde at arbejde på for medarbejderne.

Det sidste, du som lille virksomhed har brug for at bekymre dig om, er fejl på computere og IT-systemer. Det skal bare fungere. Og helst fungere smidigt og godt, uanset hvor du befinder dig.

Der er stadig mange små og mellemstore virksomheder, der kæmper med kort batteritid, uhåndterlige bærbare og langsomme operativsystemer. Og det er helt unødvendigt. Microsofts nyeste operativsystem Windows 10 Pro er udviklet netop for at lette arbejdet for små virksomheder. I kombination med en moderne computer giver Microsoft 10 Pro endnu bedre forudsætninger for at arbejde mere enkelt og fleksibelt og endnu mere effektivt.

– Arbejde er noget, vi gør, ikke et sted vi tager hen til, siger Anders Wistam, nordisk salgschef hos OEM Microsoft.

Moderne udstyr og mobilitet er et hygiejne-spørgsmål

Det er ikke mindst et krav fra mange af de yngre medarbejdere på arbejdsmarkedet at kunne arbejde, hvor man vil, og når man vil, så længe man er effektiv, understreger han.

Anders Wistam sammenligner situationen med en nyuddannet tømrer, der møder op på sin første arbejdsplads og bliver udstyret med en fem år gammel boremaskine med ledning. – Brugeroplevelsen bliver temmelig dårlig, og tømreren vil helt sikkert være mere ineffektiv sammenlignet med, hvis han eller hun havde haft en ny, batteridreven boremaskine at arbejde med. Du ønsker sikkert ikke, at det skal føles på den måde for dine medarbejdere, siger han.

Nye tider for pc-design

Det samme gælder computere. Moderne bærbare er bedre, har længere batteritid og bedre skærme med høj opløsning. Hardware-producenterne har de seneste år arbejdet meget på at udvikle design og brugervenlighed.

– Mange bærbare har infinity-skærme, det vil sige, at du slipper for den sorte kant rundt om skærmen. Det betyder, at en 13’’-computer for eksempel opleves som meget mindre og mere fleksibel, selv om skærmen er lige så stor som på ældre modeller, siger Anders Wistam.

En moderne bærbare giver dig også mulighed for at vende skærmen og bruge den som en tablet med touchskærm.

– Jeg plejer at bruge den funktion, når jeg er ude på rejser. Det er nemmere at scrolle igennem dokumenter ved hjælp af fingeren eller en digital pen i stedet for at bruge musen og tastaturet. Der er mange rundt omkring, som bliver overrasket, når computeren pludselig ser ud som en tablet, siger Anders Wistam.

Ikke flere IT-angreb

IT-sikkerhed er et andet vigtigt aspekt for små virksomheder. I Windows 10 Pro findes der en indbygget funktion, der gør det væsentligt sværere at hacke sig ind i virksomhedens IT-miljø.

– Statistikken viser, at 20 procent af alle små og mellemstore virksomheder på et eller andet tidspunkt har været udsat for et IT-angreb. Det er både dyrt og tidsrøvende at blive ramt af sådan noget. Windows 10 Pro er et meget mere sikkert operativsystem end sine forgængere, siger Anders Wistam.

Og som bruger modtager du løbende opdateringer af operativsystemet for at sikre, at du altid har den nyeste funktionalitet.

– Vi ved, at mange synes, der er irriterende, når der hele tiden kommer nye opdateringer. Men til dem vil jeg anbefale at bruge den funktion, der kan planlægge opdateringerne, så de altid sker om natten, siger Anders Wistam.

Giver en skøn følelse

En anden sikkerhedsfunktion, der også findes i Windows 10 Pro hedder Windows Hello. Den gør det muligt at låse computeren op ved hjælp af ansigtsgenkendelse eller en fingeraftrykslæser. Windows Hello virker desuden sammen med kompatible apps, som for eksempel iHeartRadio og Dropbox, hvilket betyder, at du slipper for at holde styr på en masse passwords.

– I sidste ende så er der faktisk ikke så mange undskyldninger for at holde fast i et gammelt system. For at gøre det muligt at arbejde mobilt, er man nødt til at have udstyr, som er tilpasset efter det. Jeg tror desuden, at der er mange som helt enkelt synes, at det giver en skøn følelse med en ny og moderne computer, siger Anders Wistam.

Find din nye pc-favorit med Windows 10 Pro

Du har vel hørt, at det elleve år gamle operativsystem Windows 7 ikke længere bliver supporteret? Derfor anbefaler vi, at du går over til Windows 10 Pro.

Anders Wistam

OEM Microsoft

Sidst opdateret: 15 september 2022

Tags