Arbejdsplads

Anskaf det rette udstyr til din hybride arbejdsplads

Med tanke på at vi fremover forventes at arbejde i hybride miljøer, som er et miks af det fysiske kontor og hjemmekontoret, er det tid til at tage hjemmekontoret seriøst og indrette det derefter.

Christoffer Gruvell fra Logitech ved alt om hybride miljøer, og hvordan man indretter hjemmekontoret optimalt. Det er derfor ikke tilfældigt, at det netop er med ham, vi tager en 'digital kaffe' for at snakke om brugervenlige og prisbillige produkter, der kaster glans over et hvilket som helst kontor eller hjemmearbejdspladsen. Øverst på listen kommer webcam'et. Et godt billede gør et hvilket som helst møde mere levende.

- Et godt tip til bedre møder er at vælge vores 4K-kamera, Logitech BRIO 4K Ultra HD. Det giver fantastiske billeder i alle miljøer og er så godt, at du kan bruge det til videooptagelser eller til at streame webinarer i knivskarp kvalitet, fortæller Christoffer.

Webkameraet, som hjælper dig med at følge reglerne med hensyn til at holde afstand

En priskategori ned for BRIO-kameraet finder vi C930e, som leverer konsekvent skarp HD-kvalitet. Den brede diagonale billedvinkel på 90 grader kombineret med den alsidige digitale zoom gør, at webkameraet nemt kan fange detaljer på f.eks. et whiteboard.

- Billedvinklen sørger også for at få flere deltagere med på billedet, selv om man sidder med mellemrum, hvilket hjælper dig med at følge reglerne med hensyn til at holde afstand, siger Christoffer.

Logitech er også udstyret med USB-mikrofon, Blue Yeti X, som først og fremmest er udviklet til streaming, spil og podcasts, men som fungerer mindst lige så godt til, at du kan sikre, at du går klart og tydeligt igennem under møder, workshops eller webinarer. Det er nemt at skifte mellem de fire forskellige lydoptagelsesmønstre for at optimere lyden efter det format, du befinder dig i.

Sidder du med din bærbare computer på skødet?

Alle, der har arbejdet hjemme i et stykke tid, ved, at ergonomien er gået lidt i glemmebogen. Hverken computer på køkkenbordet eller på skødet gør noget godt for håndleddene, lænden, skuldrene eller nakken. Uanset hvor man befinder sig, skal man huske at bevæge sig en gang imellem og frem for alt supplere sin bærbare computer med tastatur og mus.

Et godt eksempel på en ergonomisk mus er Logitech MX Vertical, en vertikal mus, som er konstrueret og testet ud fra kriterier fastsat af førende ergonomer og aflaster effektivt dit håndled.

- Sammenlignet med en traditionel mus reducerer du muskelbelastningen med 10 % og får en bedre holdning. Den er også meget nem at holde i hånden, forklarer Christoffer.

Musen reducerer muskelbelastninger ved hjælp af en avanceret optisk læser, som fører til fire gange færre håndbevægelser, hvilket igen mindsker trætheden i muskler og hænder. Hvis du supplerer med et ergonomisk tastatur, er du nået langt. Christoffer har tidligere fortalt om Logitech Ergo K860, der er et kurvet, opdelt tastatur, der forbedrer din skrivestilling.

- Det kan ikke gentages for mange gange, at det er vigtigt ikke kun at arbejde på sin bærbare computer. Ergo K860 er et trådløst tastatur, som gør, at du skriver mere naturligt og forbedrer din skrivestilling, hvilket reducerer muskelbelastningen af håndled og underarme og holder dine hænder og skuldre afslappet. Tasteoplevelsen føles også meget bedre, afslutter han.

Christoffer Gruvell

Logitech

Se flere ekspertartikler

Sidst opdateret: 15 september 2022

Tags