Arbejdsplads

Alt det smarte du kan gøre i Microsoft Teams

Effektivt samarbejde er afgørende for stort set alle virksomheder i dag. Uanset om du arbejder fra forskellige kontorer, en gang imellem arbejder hjemmefra eller ude hos en kunde, så hjælper Microsoft Teams dig med at være produktiv, uanset hvor du er.

Troede du, at Microsoft Teams kun var til videomøder? Forkert! Der findes et hav af andre smarte funktioner i denne applikation, som er inkluderet i Microsoft 365 Business Standard.

Microsoft Teams er et chatbaseret, fleksibelt og justérbart arbejdsområde, som udgør en hub for samarbejde i forskellige teams. For hvert team kan man skræddersy, præcis hvad der skal kunne findes på Teams-sitet ud fra hvilke informationer, teamet har brug for.

– Stadig flere virksomheder begynder at få øjnene op for, hvor godt et samarbejdsværktøj Teams er. Man kan faktisk gøre Teams til en hub for al kommunikation, både den interne information og alt det, der vedrører et specifikt projekt. Teams har givet os en helt ny måde at samarbejde og interagere med vores kolleger på, siger Anders Wistam, nordisk salgschef hos Microsoft.

En hub til samarbejde

For hver kunde eller projekt, du arbejder med, kan du oprette et specifikt team i Microsoft Teams. Gruppen er lukket for andre personer end dem, du inviterer, og du og dit team kan nemt holde information, dokumenter og chat samlet i gruppen. Alt bliver maksimalt struktureret, og du har al kommunikation omkring emnet samlet på et og samme sted.

– Glem alt om at maile dokumenter frem og tilbage til kolleger. Nu kan du i stedet uploade dokumenter nemt i Teams, så alle har adgang til dem og kan redigere i de nyeste versioner dér, siger Anders Wistam.

Kommunikationen i Microsoft Teams kan foregå på præcis den måde, som passer bedst til øjeblikket; for eksempel chatkonversation, møder, private samtaler eller gruppesamtaler. Fordi Microsoft Teams er cloud-baseret, kan du få adgang til det hele, hvor du end befinder dig, uanset om du arbejder på en pc, en Mac eller en mobil enhed.

Synkroniseret med Outlook

Endnu en fordel ved Microsoft Teams er, at det er synkroniseret med Outlook. Dermed kan du holde styr på alle dine møder fra Microsoft Teams. Når du indkalder til møde direkte fra kalenderen i Microsoft Teams, bliver der automatisk genereret et link med forbindelse til mødet. Hvis du opretter invitationen i Outlook, kan du nemt vælge, at det skal være et Teams-møde.

Opret et abonnement på Microsoft 365 Business Standard allerede i dag

Til produktet

5 tips til videomøder i Microsoft Teams

Microsoft Teams er perfekt også til videomøder. Det er ikke alene sikkert, meget mere sikkert end mange af de andre videokonferenceløsninger. Man kan være mange deltagere i et møde, og det er nemt at dele skærm og dokumenter samt at kommunikere via en tilhørende chat.

  • 1. Du kan vælge, om du vil kunne ses via video eller kun vises med dit ikonbillede, når du har videomøde.
  • 2. Du kan ”blurre” din baggrund, så det kun er dig, der kan ses, og resten bliver sløret. Det er måske ekstra praktisk, nu da mange arbejder hjemmefra.
  • 3. Du kan også vælge et alternativt billede eller foto som baggrund for videomødet. Så hvorfor ikke give indtryk af, at du holder møde fra en paradisstrand stedet for soveværelset?
  • 4. Hvem som helst kan slukke for mikrofonen hos andre mødedeltagere. Smart, hvis baggrundsstøj hos nogle kolleger forstyrrer dig, når du skal holde din præsentation.
  • 5. Du kan gemme mødet og bagefter dele det i chatten i en begrænset periode. En smart funktion, hvis nogle ikke havde mulighed for at deltage eller skal skrive mødereferat rent bagefter.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags