Arbejdsplads

9 tips til en mere sikker mobil arbejdsplads

Da flere og flere medarbejdere begynder at arbejde med mobile enheder og forventer at kunne få hurtig adgang til virksomhedens systemer og dokumenter, dukker der nye sikkerhedsudfordringer op.

Her er nogle sikkerhedsforanstaltninger at tage udgangspunkt i:

  1. Sørg for at have styr på hvilke enheder, der benyttes, og hvem der bruger dem.
  2. Dem, der har ansvar for sikkerheden, skal have fuld forståelse for, hvordan processer og arbejdsrutiner ser ud i praksis – det vil sige, ikke hvordan man har tænkt sig, at de skal se ud.
  3. Vælg tekniske løsninger, som medarbejderne er klar til at bruge, ellers risikerer I shadow IT, der vil øge sikkerhedsrisikoen voldsomt.
  4. Skab klare retningslinjer for forskellige niveauer for adgang til interne virksomhedssystemer, så der ikke hersker nogen tvivl om, hvem der skal have adgang til hvad.
  5. Sørg for at alle medarbejdere ved, hvad der gælder for at logge på det åbne WiFi-netværk og pointér, at reglerne gælder i alle tilfælde – også selvom det bare er en lille og akut ting, der lige skal ordnes.
  6. Gennemgå, hvordan medarbejderne kan sikre deres eget netværk i hjemmet, så det bliver sikkert at arbejde i virksomhedens systemer hjemmefra.
  7. Giv ”undervisning” i, hvordan man vælger og håndterer password, så kritiske login-oplysninger ikke ligger og flyder rundt omkring på små papirlapper – eller i password apps med tvivlsom sikkerhed.
  8. Noget andet, der kan være værd at undervise i, er social engineering, så svindlere ikke kan få adgang til virksomhedens system ved at narre medarbejderne for eksempel via e-mails.
  9. Sørg for at have et privacy filter på alle bærbare computere.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags