Arbejdsplads

5 enkle tips for medarbejdere til at opnå større BYOD-sikkerhed

BYOD-sikkerhed er en stor bekymring for mange virksomheder. Det handler om virksomhedsdata på personlige enheder, hvilket fører til utilstrækkelig kontrol over sikkerhedsprocedurer.

En god måde at bruge fordelene ved BYOD, samtidig med at man får bedre kontrol, er at implementere en BYOD-politik eller en EMM-løsning. Men for dem, der endnu ikke har gjort det, har vi lavet en liste med 5 enkle tips for medarbejdere til at opnå større BYOD-sikkerhed.

Brug adgangskode (eller fingeraftrykslæser)

Det er simpelt, men effektivt. Det eneste, der står i vejen for al virksomhedsdata (og personlige oplysninger) er adgangskoden, og langt fra alle har en adgangskode aktiveret. I en stor undersøgelse foretaget af PC för Alla, konstateredes det, at der sjuskes betydeligt, også blandt dem, der bruger adgangskoder i Sverige. Næsten 70% bruger samme adgangskode til flere tjenester og 60% opdaterer sjældent adgangskoden. Det udgør en stor risiko, hvis adgangskoden bliver stjålet.

Uppmuntra därför medarbetare till att använda ett säkert lösenord som uppdateras regelbundet. Eller ännu hellre, att använda fingeravtryckslås (som är enklare och mycket säkert). - Opfordr derfor medarbejderne til at bruge en sikker adgangskode, som opdateres jævnligt. Eller endnu bedre, at bruge fingeraftrykslæser (som er enklere og meget sikkert).

2. Tænd for sporingsfunktioner

Når en medarbejder mister sin BYOD-enhed er det bedste scenarie, at man har mulighed for at spore og spærre enheden.

Her er et gratis applikationer til Windows-enheder, iOS-enheder og Android-enheder, som alle giver dig mulighed for at:

  • Spore og markere enheden på et kort
  • Sende beskeder og lyd (selvom lydløs er slået til)
  • Låse enheden
  • Slette data

Hverken Windows- eller Android-enheder kræver installation (til ovennævnte applikationer) – kun at man er logget ind på sin Microsoft-konto/Google-konto. Hvis du har mistet en iOS-enhed uden at have haft tid til at installere ovenstående sporingsapp kan man bruge iCloud. Men den bedste måde at håndtere mobile enheder er med en EMM-løsning (Enterprise Mobility Management), eksempelvis Microsoft Enterprise Mobility Suite.

3. Rediger indstillinger for automatisk forbindelse til Wi-Fi

En af de største sikkerhedsrisici for dine medarbejderes BYOD-enheder er Wi-Fi-netværk uden adgangskode. Risikoen ved åbne net slår sædvanligvis bekvemmelighed, og der er en enkel måde at beskytte sig - indstil mobilen til ikke automatisk at oprette forbindelse til netværket uden adgangskode.

En af årets største IT-sikkerhedstendenser er, at flere og flere angreb rettes mod mobile enheder og IoT gadgets (Internet of Things). Tilsluttede gadgets, såsom motionsure, er relativt nemme at hacke og fungerer som en bagdør ind i din mobiltelefon via Bluetooth. Opfordr derfor også dine medarbejdere til at slukke Bluetooth, når det ikke er i brug.

4. Hold OS og applikationer opdateret

Ved altid at have den nyeste version af OS og applikationer, er man sikker på at få sikkerhedsopdateringer, som beskytter mod nye trusler. Mange enheder har indstillinger til automatiske opdateringer – opfordr til at aktivere disse.

5. Bed de ansatte om være forsigtige med mails på mobiler

Cyberkriminelle og hackere er blevet meget klogere (hørte du om PostNord virussen?) og det er nogle gange meget svært at opdage, for eksempel et phishing-angreb. Når man åbner mails på mobilen, er man særlig udsat, fordi man ofte har travlt, eller i gang med at gøre noget andet på samme tid, derfor har man sværere ved at opdage viralinks. Advar også dine medarbejdere imod vedhæftede filer (ikke helt så mange kender til dette).

Tekst: Marcus Samuelsson

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags