Infrastruktur

Guide: Vejen til den rette infrastruktur

Valget af løsninger til IT-infrastrukturen kan være kompliceret. Hvad og hvor meget skal du lægge i offentlige cloud-tjenester? Hvornår er det bedre at køre ting lokalt? Hvordan undgår du for meget kompleksitet, når du skal håndtere forskellige typer af løsninger?

Her forsøger vi at hjælpe dig med nogle af de spørgsmål, som er aktuelle, når du tænker over IT-infrastrukturen.

Hvem kan købe alt som cloud-tjeneste?

I dag kan de allerfleste virksomheder drage fordel af den store fleksibilitet, som køb af IT-funktioner som tjenester i skyen giver. Med offentlige cloud-tjenester kan man med ret kort varsel både op- og nedskalere sin løsning helt ud fra de aktuelle behov. Samtidigt betyder det, at man altid er nødt til at gå lidt på kompromis. Du kan ikke få alle dine ønsker opfyldt.

Hvis du arbejder i en relativt nystartet virksomhed, som sætter pris på fleksibiliteten og ikke har noget teknisk arv, der skal håndteres, så kan du roligt købe alt i skyen. Undtagelsen er, hvis du har nogle specifikke krav, som ikke kan klares med standardiserede cloud-tjenester.

Hvem skal ikke gøre det?

Sidder du i en større og mere etableret virksomhed, gælder det at tage hensyn til de overgangsomkostninger, som opstår, når du går over til en cloud-tjeneste. Det kan gøre, at de besparelser, du håber på at opnå, forsvinder. Det kan derfor være en rigtig god idé at gennemgå præcis hvilke dele af din virksomhed, som har brug for at være fleksible de næste tre år og derefter kun flytte disse dele ud i skyen.

Der kan også findes andre årsager til at fravælge cloud-tjenester, f.eks. hvis du vil have fuld kontrol og opbygge specialiserede løsninger til specifikke behov. Eller der kan være lovkrav, som forhindrer, at du placerer visse ting i offentlige skyer.

Kan man opnå fleksibilitet uden cloud-tjenester?

Ja, med dagens hyperkonvergerede infrastrukturløsninger er lagringen helt integreret i serverløsningen. Det gør, at du kan opnå en større grad af fleksibilitet og betale, når dine behov vokser, også når du vælger at køre løsninger i dit eget datacenter eller serverrum. Så kan du ved behov nemt tilføje en ekstra node.

Hvordan samler man de forskellige dele?

IT-miljøer, hvor man blander offentlige cloud-tjenester, private skyer og løsninger, som kører i egen regi, risikerer at gøre administrationen sværere. Hvis delene skal håndteres separat, bliver det hurtigt ineffektivt og tidskrævende. I dag er der dog flere forskellige typer af hybridløsninger, som lader dig se og styre alle tjenester samlet. Uanset om beregningerne i respektive tjeneste sker i skyen, på en hostet server et eller andet sted eller i en server det egne datacenter, kan du administrere det hele ét sted.

De forskellige producenter har selvfølgelig deres egne varianter af hybridløsninger. I valget mellem de forskellige alternativer kan det bedste være at vælge den, hvor din virksomhed har de bedste kompetencer. Det gør indlæringen nemmere. I dag er der gode hybridløsninger, uanset hvad du har af teknisk arv.