Infrastruktur

Flashhukommelse, harddisk eller hybrid? Sådan træffer du det rette valg til datacentret

Mange vælger hybridsystemer frem for flashstorage, såkaldte all-flash arrays, men hvilken løsning, der er bedst, afhænger af virksomhedens behov.

Et af de mange spørgsmål virksomheder bliver stillet over for før de investerer i SSD i datacenteret er valget mellem et system, der udelukkende anvender flashstorage eller et såkaldt hybridsystem, der også anvender almindelige harddiske.

Der er ingen tvivl om, at flashstorage, takket være fordele som bedre performance og reduceret strømforbrug, er et fristende alternativ for virksomheder. Nu er teknologien modnet tilpas meget til at det ikke længere er et spørgsmål om, om SSD skal anvendes, men i hvilken udstrækning.

Men for mange er skridtet til et storagesystem, der udelukkende bruger SSD, såkaldte all-flash arrays, fortsat for stort. Det er ikke usædvanligt at man i stedet vælger hybridvarianten, der er en del billigere.

Det primære motiv for at investere i en hybridløsning er muligheden for at kunne kombinere og få de bedste fra to verdener: høj performance med SSD og stor storagekapacitet med harddiskene.

Man kan eksempelvis anvende flashstorage som en cache og harddiskene til at gemme data. Et andet alternativ er at gemme såkaldt hot data på SSD; data, der anvendes ofte og skal være tilgængeligt hurtigt, og kold data på harddiskene. Der findes også de, der efterspørger anvendelse af hybridsystemer til lagring af virtuelle skriveboder fra Citrix-systemer eller og VMware.

De applikationer, som leverandørerne primært fokuserer på kan have mest gavn af systemet, er databaser og virtualiserede miljøer. For at lette denne anvendelse har udbydere af storagesystemer lanceret skræddersyede løsninger til eksempelvis Oracles og Microsofts databaser.

En fordel ved systemer, der udelukkende anvender flashstorage er muligheden for at finjustere antallet af iops (input/output operations per second) til forskellige brugere og applikationer på en måde, der giver mere forudsigelig performance.

Vil du vide mere? Download vores whitepaper ”Flashstorage – Hype eller smart løsning?”

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags