Inspiration

Trends fra IFA 2017

IFA 2017 bød på mange spændende produkter. Selv om der er stor fokus på forbrugere, er der også mange smarte nyheder til virksomheder, hvor nye produkter åbner op for nye muligheder. I hvert fald for de virksomheder, som tør satse på ny teknologi og bruge ord som 360-kamera, mixed reality og det smarte hjem/kontor.

8K – Snart for alvor

Imens underholdningsbranchen stadig kæmper med at følge trop med UHD og 4K-opløsning i form af content og produktion, lander den næste generation af skærme snart. De fleste tv- og skærmproducenter fremviser demomodeller af 8K-skærme, som med 7680x4320 pixels giver en næsten 3D-lignende følelse. Sharp er den producent, som ser ud til at satse mest på 8K og fremviste livestreamet 8K-video på messen. Det gjorde de på markedets første 70’’ 8K HDR-skærm.

Virksomheden planlægger også salg af tilsvarende 70’’-panel i et mere traditionelt tv/skærm i løbet af andet kvartal i 2018. Prisen lander på omkring 100.000 kroner, og produktet henvender sig til børsanalytikere, grafikere og andre erhverv, hvor arbejdsoverflade og detaljer er af højeste prioritet.

Salget af verdens første 70’’ 8K HDR tv/skærm i Europa begynder i andet kvartal i 2018.

VR og mixed reality på bred front

Hvor virtual reality har trendet i flere år, kan man ikke se bort fra teknologiens udvikling på IFA 2017, hvor det bruges af virksomheder, som fremviser fede demos og produktkoncepter. Microsoft har i stedet valgt at satse stort på sin ”Windows Mixed Reality”-platform. Virksomhedens pc-drevne VR/AR-platform fik stor opmærksomhed på IFA og blev bakket op af produktlanceringer fra store pc-producenter som ASUS og Lenovo. Begge producenter præsenterede sine egne Mixed Reality-briller, som tager både forbrugere og medarbejdere ind i en digital verden. Grundspecifikationerne for disse headsets er ens med en opløsning på i alt 2880x1440 pixels og integrerede kameraer for at blande den digitale verden med virkeligheden.

De store fremskridt kommer med en samlet og finslebet softwareplatform samt forholdsvis aggressive priser på omkring 3500 kroner inklusive moms for selve brillerne. VR og AR vil blive meget mere let tilgængelige sidst på året, og det er stort set kun fantasien, der sætter grænserne for virksomheder og udviklere, som vil bruge teknologien.

Intels 8. generation af mobile Core-processorer

Efter hård konkurrence fra AMD sørgede Intel for at levere nyheder på IFA-messen. I samarbejde med producenter som ASUS, Acer og Lenovo fremviste man bærbare computere med 8. generation af Core-processorer. På menuen finder vi en ny 14 nm++ fremstillingsteknologi, som giver lavere strømforbrug og længere batteritid. Intel lover desuden op til 40% højere performance sammenlignet med Kaby Lake, eftersom de har dobbelt så mange kerner i den nye og mobile U-serie med Core-processorer. Her finder vi blandt andet fire-kernede Core i7-modeller med hyperthreading-understøttelse af i alt 8 tråde.

Toshibas Portege X30 er både stilren og mere hårdfør end de fleste.

Vi så både traditionelle computer-modeller og mere hybridlignende computere som ASUS ZenBook Flip samt Lenovo Yoga 920. Den mest imponerende business-pc var dog den ultratynde Toshiba Portege X30, som med et magnesiumkabinet klarede vægten af 2 personer uden at få nogle ridser. Portege X30 får ikke Intels nye processorer før i begyndelsen af næste år, men er en stilren og hårdfør business-pc, som klarer belastning på op til 200 kg.

Alt i 360 grader

Sidste år lignede 360-kameraer mest af alt et PR-stunt, men det har vist sig at være meget efterspurgt at kunne optage alt i omgivelserne. På IFA 2017 var der mange virksomheder, både store og små, som fremviste deres 360-kameraer. Acer satsede på de dedikerede enheder Holo360 og Vision360, og Motorola og Alcatel lancerede Moto 360 og Alcatel 360, som tilsluttes din smartphone.

360-videoer kan bruges af forbrugere til at vise ferien fra alle vinkler, men de er også et spændende værktøj for virksomheder. 360-turer af butikker kan nemt opleves med et par VR-briller, og at forevige store events i 360 grader giver en helt ny oplevelse, også for dem, der ikke kunne være til stede.

Det smarte hjem/kontor

De store producenter af forbrugerelektronik med Samsung og LG i spidsen, ville gerne tale om det smarte hjem. Med LG Smart ThinQ skal alt fra robotstøvsugere til græsslåmaskiner og køleskabe være opkoblet og kunne styres fra din smartphone. Selvom det smarte hjem ofte ses som en smart løsning til hjemmet, er det også meget interessant i virksomhedsmiljøer. Hvorfor ikke lade støvsugerrobotten støvsuge kontoret om aftenen og lade dem, der sidder i nærheden af termostater og blæsere, kunne styre dem? Kaffemaskinen bør kunne advare, inden den løber tør for kaffebønner, og med programmerbare LED-lamper i loftet, kan man hæve AW-aftenerne til et nyt niveau. I dag er det store problem med det smarte hjem at finde den rette løsning blandt mange alternativer, og hvordan man får forskellige produkter fra forskellige producenter til at samarbejde. Der er i det mindste masser af innovation og vilje hos producenterne.

LG Airport Cleaning Robot - Robotstøvsugere kommer i alle størrelser og blandt LG’s seneste produkter er der kun få lokaler, der er for store.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags