Inspiration

Tech-trends – April

Vi holder dig orienteret om, hvad der sker inden for teknikverdenen, både hvad angår nye produkter og forskningsfremskridt, der fører til fremtidige forbedringer.

Gadgets

På teknikfronten har vi den sidste måned set en hel del nye produktlanceringer. Blandt andet har Microsoft endelig lanceret sin første bærbare computer, Microsoft Surface Book, i Danmark. Surface Book kan også anvendes som tablet, men adskiller sig fra tidligere Surface-modeller ved at have et rigtigt tastatur og ikke bare en tynd tastaturskal. En anden stor nyhed er Samsungs lancering af sin nye flagskibstelefon Galaxy S8. Den nye telefon er utrolig kraftfuld, og foran er telefonen næsten kun skærm. Den er udstyret med funktioner som Samsung Pay og sikkerhedsløsningen Samsung Knox, som gør den til et rigtigt godt valg for virksomheder.

En anden lidt smallere lancering kommer fra Bang & Olufsen og hedder BeoSound Shape. Det er et modulært højttalersystem, som kan monteres på væggen i et attraktivt design efter eget valg, da hver enkelt del er formet som en sekskant. Perfekt til det luksuriøse konferencerum eller foyeren, hvis du ønsker at imponere. Sidst, men ikke mindst, vil vi nævne en lidt mere funktionel lancering, nemlig det nye SSD fra Sony, der er specielt designet til at lave film. Den nye model hedder G Series Professional SSD, og drevet skal være hurtigt og pålideligt nok til ikke at miste et eneste billede ved 4K-optagelse. Sony har satset på at gøre modellen mere holdbar med ny SATA-kontakt og teknik, som giver endnu flere skrivninger.

Fremtiden

En af månedens absolut mest banebrydende ting kommer fra storentreprenøren Elon Musk. Han meddeler, at han har indgået aftale om at støtte virksomheden Neuralink. Den nystartede virksomhed arbejder med at udvikle et implantat, som skal kunne indopereres i vores hjerner. Det er som taget ud af en science fiction-film, og tanken er da også at finde en direkte kobling imellem os og den digitale verden. Nu er det bare at vente og se, hvad det fører til.

Og nu vi taler om Elon Musk, så kan vi lige tilføje, at en af hans andre virksomheder, SpaceX, har skabt noget, som ingen andre hidtil har formået. SpaceX sendte nemlig for første gang nogensinde en raket, som allerede havde været ude i rummet, ud i rummet igen. Dette er virkelig et stort skridt hen imod at gøre rumrejser og lignende væsentligt billigere, da man hidtil har været nødt til at bygge en ny raket for hver tur ud i rummet.

Notits

Sidst, men ikke mindst, vil vi gerne lige tilføje, at britiske forskere har haft et gennembrud, som baner vejen for at kunne fremstille blod kunstigt. Gennembruddet består i, at forskerne har fundet en måde, hvorpå de kunstigt kan fremstille ubegrænsede mængder blod fra en enkelt stamcelle. Nu mangler spørgsmålet om masseproduktion bare at blive besvaret.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags