Infrastruktur

Styr på de nyeste teknologitrends

En vigtig del af Dustins tilbud er at holde styr på de nyeste teknologier for kunderne. WiFi-administration i skyen er en af dem.
– Interessen er bogstaveligt talt eksploderet i år, siger Andreas Wigholm hos Dustin.

En moderne it-infrastruktur skal være fleksibel, skaler­bar og yde optimal støtte. Men at omsætte det til praksis er lettere sagt end gjort, og derfor henter mange virksomheder hjælp hos Dustin.

– Vi skræddersyer løsningen efter kundens behov, implementerer og idriftsætter. Hvis kunden ikke har kompetencen inhouse, kan vi også sørge for support og vedligeholdelse. Derudover kan kunderne købe timer hos os, og vi kan være sparringspartnere ved udviklingen af deres fremtidige it-infrastruktur, siger Andreas Wigholm, specialist i it-infrastruktur hos Dustin.

Andreas Wigholm fortæller, at en vigtig del af Dustins tilbud er at holde styr på den teknologiske udvikling for kunderne, og det er næsten et fuldtidsjob.

– Vi har et tæt samarbejde med de førende producenter inden for servere, storage og netværk – blandt andre HP, Dell, IBM, Microsoft, VMware, Cisco, Symantec og EMC – og vi ved, hvad der fungerer på de forskellige platforme. Derfor kan vi anbefale de bedste løsninger til kunderne, både når det gælder pris og ydelse, siger Andreas.

En ny trend er WiFi-administration i skyen, hvor access points med adgang til internettet er den eneste hardware, der kræves. Et eksempel er Cisco Meraki.

– Det passer til store virksomheder med mange locations, og til dem med lille it-support, der gerne vil have noget, som er nemt at bruge og administrere, oplyser Andreas Wigholm.

Teknologien er ikke ny, men det er først nu, den er moden, og interessen er bogstaveligt talt eksploderet i løbet af året.

– Mange kunder kontakter os og er nysgerrige. Oftest er det ikke økonomisk forsvarligt at smide den eksisterende løsning ud, men det kan blive aktuelt ved den næste opgradering. Det er noget, de fleste tror på ikke mindst jeg selv, som har været i branchen længe, slutter Andreas Wigholm.


Tekst: Hanna Larsson
Foto: Mattias Hamrén

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags