Infrastruktur

Stort sygehus vælger kompakt ThinkCentre

På hospitalet tæller hver en kubikmeter ledig plads.

Masser af medicoteknisk udstyr og få kvadratmeter. Det er udfordringen på mange sygehuse. Også på Aarhus Universitetshospital, hvor man sparer plads på blandt andet operationsstuerne med kompakte og fleksible ThinkCentre-pc’er fra Lenovo.

Pladsen er tit trang på sygehusenes operationsstuer og opvågningsafsnit. Også på Aarhus Universitetshospital er der masser af medicoteknisk udstyr, men ikke så mange kvadratmeter at gøre godt med. Det er en udfordring, når der også skal findes ledige kubikmeter til en pc. Under operationer viser pc’en løbende uundværlige data til anæstesisygeplejersken om patientens tilstand - hjerterytme, temperatur, ilt i blod osv. I Aarhus gik man derfor målrettet efter en pc-løsning, der var kompakt, men som samtidig var solid, nem at rengøre og let at flytte.

"Antallet af kubikmeter inde på operationsstuerne er en mangelvare,” siger Ulf Larsen, som er funktionsleder på Aarhus Universitetshospital. Derfor har det nye regionshospital valgt Lenovos kompakte computerserie ThinkCentre Tiny, der enkelt og ubesværet skydes ind i en holder bag på Tiny-in-One-skærm, så de to enheder udgør en samlet helhed. Denne løsning fylder betydelig mindre end tidligere løsninger på hospitalet.

Passer til de flytbare borde

Ulf Larsen er begejstret for, at Tiny fylder ”som fod i hose” på de små og flytbare, såkaldte EPJ-borde, som køres ind og ud af forskellige kliniske rum, og hvor computeren strøm-fødes fra et batteri.

”Der er krav om, at vi benytter denne type borde. Tiny kan nemt monteres på bordenes arme, fordi computer og skærm benytter et standard VESA-opslag. Skal de frigøres fra bordet, kan man nøjes med en enkelt, lille skrue, og man behøver ikke nogen skruetrækker. Det går hurtigt og sparer en masse tid for vores supportpersonale. Arbejdsmiljømæssigt er Tiny den bedst mulige computer inden for de rammer, vi har,” konkluderer Ulf Larsen.

Færre kabler

Han er også begejstret for, at der er færre kabler fra computeren og skærmen, for, som han siger: ”Her på hospitalet er der rigeligt med kabler i forvejen.” Et plus er det også på operationsstuer, at computeren blæser mindre luft igennem end andre pc’er. Det skader heller ikke, at hele løsningen har flot design, for eksempel i receptioner, men især er Ulf Larsen som IT-fagmand begejstret for den fornuftige byggekvalitet.

Skal kunne tåle sliddet

"Tiny fremstår robust, og den virker som noget kram. I et sygehusmiljø er der meget slid på computerne. De står tændt en stor del af tiden, og de bliver flyttet en del rundt. Mit indtryk er, at disse computere fra Lenovo generelt har en lav fejlrate.”

”Faktisk synes jeg, at Tiny-pc'erne generelt har været lidt af en gamechanger. De er betydelig mindre end de gamle, tunge all in one-maskiner, vi har haft mange af. Tiny-pc'en står ikke og fylder op, når den ikke er i brug. Du kan simpelt hen putte den ned i en skuffe,” slutter Ulf Larsen.

Læs mere om SKI 50.40.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags