Infrastruktur

Storage der tænker selv

Moderne storage er både fleksibel og økonomisk – og Dells storage systems tænker så meget selv, at vi ikke behøver at rydde så meget op. Samtidig reducerer all-flash-teknologien svartiderne for den enkelte bruger.


Vi gemmer flere og flere data og tænker mindre og mindre over det – og det gøres, fordi nye og intelligente storage-systemer gør sorteringsarbejdet for os. Helt automatisk, med udgangspunkt i vores egen adfærd.

– Tidligere sad storage-eksperter og styrede den komplekse opgave med lagring af data på den mest logiske måde, som både tog hensyn til sikkerhed og drift. I dag er storage-systemerne så intelligente og automatiserede, at de selv styrer lagringen, siger infrastructure portfolio manager hos Dell EMC Benjamin Christensen.

Den automatiserede storage er både fleksibel og økonomisk. Flash-diskene bliver større og større, uden at prisen følger tilsvarende med, og det passer godt med den adfærd, virksomhederne og deres ansatte udviser: Behovet for datakapacitet i virksomheden går kun én vej – opad.

– Generelt er vi dårlige til at rydde op i vores data. Den gode nyhed er så, at intelligent deduplikering og komprimering får disse data til at fylde mindre. Vores storage-systemer komprimerer data ned, samtidig sørger deduplikeringen for, at storagen genkender filerne fra hinanden, og det kan være nyttigt. Forestil dig en virksomhed, som sender en powerpoint på 8 MB ud til 1.000 medarbejdere. Typisk vil de fleste af dem gemme den i en af deres egne mapper, uden at de nødvendigvis får slettet den fra mailsystemet. Måske sender de den endda videre til andre, så den også ligger i udbakken. Her genkender vores storage den enkelte fil, så alle de steder, hvor den samme powerpoint er gemt, peger hen mod én bestemt fil, der bliver gemt, mens de hundredvis af andre ikke tager plads op, forklarer Benjamin Christensen.

Nye muligheder i kommunikationen har også betydet en eksplosion i mængden af data i virksomhederne, siger Benjamin Christensen:

– Tidligere gemte man typisk mindre datatunge officepakke-dokumenter (f.eks. Excel, Word og PPT) samt få billeder i arkiverne, men sådan er det ikke mere. Dokumenterne og billederne har du fortsat, men der er også film, video, grafiske illustrationer, e-brochurer og meget mere. Det øger behovet for mere storage.

Den automatiske flash-storage bliver hele tiden forbedret, og systemet sørger selv for at lagre de enkelte filer, alt efter hvad medarbejderne bruger.

– Filerne bliver gemt efter, hvor ofte de bliver anvendt. Har en fil ikke været i brug i f.eks. syv dage, synker den så at sige længere ned i lageret for at give plads til noget af det, der skal bruges hver dag. Det giver en hurtigere svartid ved de mest benyttede filer, men med flash-storage skal du alligevel ikke vente mange brøkdele af sekunder på en fil, du senest havde fat i for tre måneder siden, siger Benjamin Christensen.

www.dell.dk/storage »

Det får du med Dell Storage

  1. Lagring af flere data på færre drev, hvilket reducerer dine omkostninger
  2. Migrering af drev uden nedetid betyder, at du kan oprette klynger og flytte data uden at gå offline
  3. Øget effektivitet ved at ­tildele, overvåge og styre din ­storage på virtuelle maskiner
  4. Beskyttelse af dine storage-investeringer gennem samlet administration af flere produktlinjer og – som den eneste i branchen – standardreplikering på tværs af forskellige platforme.

Hurtige svar på webshoppen

Svartiden er ikke mindst vigtig, hvis andre er på besøg i dit IT-system – det kan typisk være i en webshop.

– Her er svartiden ekstrem ­vigtig, og som kunde vil du ikke vente ret længe på din ordrebekræftelse. Dybest set er kunden ligeglad med, om der er 1.000 andre på webshoppen samtidig. Her betyder en smidig og intelligent IT-infrastruktur meget, og flere og flere virksomheder får sig en webshop eller et bookingsystem. Uanset om du sælger sko, madvarer eller frisørtider skal det kunne foregå digitalt og online – og det stiller store krav til din storage og infrastrukturen. Derfor er det en god idé at tale med din leverandør, inden du udvider f.eks. din webshop, siger Benjamin Christensen.

Tekst: Per Gregersen
Foto: Erika Weiland

22 november 2016

Tags