Skær omkostningerne ned med den rigtige licensstyring

Abonnementstjenester i skyen bliver mere og mere udbredte. Det har mange fordele, men desværre løser det ikke alle udfordringerne omkring licensstyring for store virksomheder. Der er stadig en del installerede licenser at holde styr på, og der er stor risiko for, at man betaler for noget, man ikke bruger.

Distributionsformerne for software har ændret sig hurtigt de seneste år. Traditionelle installerede licenser erstattes i stigende grad af cloud-baserede abonnementsformer. Det er der mange fordele ved. Virksomheder og organisationer kan få større kontrol med deres softwaremiljø, man kan øge fleksibiliteten, og man kan undgå at binde kapital, fordi man betaler ud fra anvendelsen.

– Problemet er, at det sjældent er så nemt, som det lyder, at få kontrol, forklarer Anouar Ben Jemia, ansvarlig for SAM (Software Asset Management) hos Dustin, og fortsætter:

– I dag lever en virksomhed ofte med et blandet miljø, hvor en del er på abonnementsbasis, og andet er installeret. Tidligere var udfordringen at have tilstrækkeligt mange licenser af den forskellige software, til at man kunne bruge den. Det er stadig aktuelt, men i dag ser vi som regel en overinstallation hos virksomheder og andre organisationer. Det vil sige, at man betaler for software, der ikke bruges.

I større organisationer er det ret normalt at bruge et enkelt image, hvor alle brugerne har adgang til en samling af software på deres computer. Men i nogle afdelinger – for eksempel HR, økonomi og marketing – er der ofte behov for forskellige specialløsninger. Ikke sjældent bestilles der for mange abonnementer til disse programmer, fordi IT-afdelingen ikke ved nok om, hvordan de faktisk bruges.

Med Dustins tjeneste scanner en agent jeres system for at se, hvad der er installeret på alle klienterne. Det bliver sammenlignet med jeres licenser og abonnementer.

– Med Dustins licensstyringstjeneste sørger vi ikke kun for, at din virksomhed har alle de licenser, der er brug for til at leve op til aftaler og krav. Vi tilbyder også IT-afdelingen bedre kontrol, fordi vi enkelt og automatisk analyserer, hvad der rent faktisk bruges. Med vores løsning kan man se, om man betaler unødigt meget for programmerne, uanset om det drejer sig om købte licenser eller abonnementer, forklarer han.

Med Dustins tjeneste scanner en agent jeres system for at se, hvad der er installeret på alle klienterne. Det bliver sammenlignet med jeres licenser og abonnementer. Desuden følges udnyttelsesgraden løbende.

– Normalt finder vi en del software, der ikke anvendes. Hvis det drejer sig om installeret software, kan man afinstallere den og lægge licensen tilbage på hylden for at bruge den, når nogen rent faktisk har brug for programmet. Hvis det er abonnementsbaseret software, kan man opsige abonnementet og straks spare på de månedlige omkostninger. Vi giver jer ganske enkelt total kontrol over omkostningerne til software, konkluderer Anouar Ben Jemia.

Vil du forbedre licensstyringen i din virksomhed? Send en e-mail til vores licensekspert på licensing@dustin.dk så fortæller vi mere om det!

Læs også om, hvordan Natur og Kultur fik kontrol over licenserne.

Skær omkostningerne ned med den rigtige licensstyring

Tekst: Björn Raunio
Foto: Shutterstock

18 januar 2019

Få plads til at tænke kreativt

Med Adobe Creative Cloud samles kreativiteten ét sted for hele teamet. Med de løbende opdateringer kan IT-afdelingen få tid til andet end hele tiden at jagte de nyeste versioner af de mange programmer.

29 januar 2019

Dustins backup til Office 365 beskytter dine data i skyen

Mange af vores kunder har migreret til skyen og er skiftet til Office 365. Ligesom da du havde din egen server, skal du supplere med en god backupløsning, der beskytter dine data, både mod brugerfejl og eksterne trusler.

5 november 2018

Skift til Office 365 – men hvilken backupløsning har du?

Har din virksomhed skiftet til Office 365, eller overvejer du at gøre det? Så har du brug for at supplere med en backuptjeneste. Traditionel backup indgår nemlig ikke i cloudtjenester som Office 365.

4 november 2018

Er du sikker på, at du har backup i skyen?

Cloudtjenester er normalt et sikrere og billigere alternativ til at tage sig af IT-driften og IT-vedligeholdelsen lokalt. Men mange glemmer, at cloudtjenester ikke omfatter traditionel backup.

3 november 2018

Beskyt din computer med Windows Defender

Sikkerhedsprogrammet Windows Defender forsvarer din computer mod alle typer cyber-angreb og virus. I denne artikel fortæller vi, hvordan du tilpasser Windows Defender til dine behov.

31 oktober 2018

Hold styr på licenser med Dustin Appmarket

Betaler du for meget for dine softwarelicenser? Kontakt os, så fortæller vi dig, hvad du kan spare på abonnementerne med cloud-baseret software og tjenester i stedet for at have dine egne servere og softwarelicenser.

26 oktober 2018