IT-sikkerhed

Sikkerhed er det vigtigste it-initiativ for virksomhedsledelsen

Digitaliseringen har skabt en eksplosiv udvikling af de datamængder, der er i omløb i virksomhederne – information, som er altafgørende for mange funktioner. De tiltagende globale sikkerhedsangreb har skabt stor opmærksomhed i medierne, og de har gjort virksomhedernes ledelser bevidste om risikoen for datatyveri. Derfor har man opprioriteret it-sikkerheden.

De vigtigste satsninger i it-området for nuværende og fremtidige forretningsaktiviteter

Procentdel, som svarede meget eller ekstremt vigtigt. Fra Spiceworks rapport "State of IT 2016".

  • På linje med de globale tendenser bliver der satset meget på sikkerhed, og dette fokus vil også være centralt for virksomhederne i fremtiden. På forretningssiden forstår man, at datamængderne vil komme til at stige, og at det er vigtigt at kunne stole på, at informationen er i sikkerhed.
  • Eksternt hostede tjenester gør det muligt at forvandle kapitaludgifter til driftsudgifter, og derfor virker det meget attraktivt at kunne reducere omkostningerne, samtidig med at man leverer flere tjenester. Til gengæld forstår forretningssiden ikke altid, at sikkerhed, integration og kontrol stadig er en udfordring for it-cheferne.
  • Mobilitet og BYOD er endnu en stærk tendens, som med sine budskaber om øget produktivitet virker tiltrækkende på virksomhedsledelser over hele verden. For it-afdelingen er sikkerhed og kontrol med dataene den største forhindring for implementeringen, men efterhånden som der udvikles værktøjer som DaaS (Desktop as a Service) og EMM (Enterprise Mobility Management), vil det være muligt for flere og flere virksomheder at opnå øget mobilitet.

Læs mere artikler i sikkerhed her

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags