IT-sikkerhed

Sikkerhed eller brugervenlighed – er man nødt til at vælge?

Nogle gange virker det, som om IT-afdelingerne og deres brugere er i krig med hinanden. IT-afdelingernes sikkerhedsfokus opfattes ofte som for strengt og går tit på kompromis med brugervenligheden. Hvordan kan krigen stoppes? Og er det muligt at skabe balance mellem IT-afdelingens krav om sikker infrastruktur og brugernes krav om brugervenlighed?

Friheden til at arbejde hvor du vil

Digitalisering betyder, at grænsen mellem arbejde og fritid bliver udvisket. Det forventes af arbejdsgiverne, at deres medarbejdere kan arbejde, hvor de selv ønsker det. Fordi udviklingen går så hurtigt, er der store forskelle på den digitale modenhed. Fordelene ved en mobil arbejdsplads er tydelige for de fleste. Samtidig giver det mobile kontor en lang række sikkerhedsudfordringer, som ikke altid er forenelige med ønskerne om at samle arbejdsgrupper, dele filer og holde lyd- og videomøder.

En filosofi, hvor medarbejderne må bruge de programmer og enheder, de selv ønsker, gør det lettere at skabe kreative, tiltalende og brugervenlige arbejdspladser. Tilsyneladende helt uden problemer.

Men hvordan er det lige med sikkerheden? Når IT-afdelingen ikke har kontrollen, kan følsomme data let ende i de forkerte hænder, og det kan koste dyrt med hensyn til GDPR.

I den anden side af spektret er den alt for omfattende sikkerhed med endeløse logins og medarbejdere, der ikke kan bruge de programmer, de ønsker. Det dræber let både kreativiteten og jobtilfredsheden. Set fra brugernes side kan sikkerhedstankegangen virke som en kæp i hjulet, selvom IT-afdelingen blot ønsker at minimere risikoen.

Det store spørgsmål er dog, om man er tvunget til at vælge mellem et højt sikkerhedsniveau og et brugervenligt arbejdsmiljø.

Balance mellem produktivitet og sikkerhed

Lidt forenklet består opskriften på en god og moderne arbejdsplads netop af en balance mellem produktivitet og sikkerhed.

Først og fremmest har brugere brug for frihed. Friheden til at kunne arbejde på de enheder, de selv foretrækker, er et stort plus og skaber et produktivt arbejdsmiljø. Her er du nødt til at tage stilling til, hvordan enhederne skal administreres (styres og konfigureres).

Derefter skal du kunne tilbyde værktøjer og cloud-baserede tjenester, som brugerne er vant til at arbejde med, og som giver dem mulighed for at arbejde, hvor de ønsker det, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Her kan du læse mere om, hvordan du skaber en arbejdsplads, der både er brugervenlig og sikker.

Sidst, men ikke mindst bliver det meget lettere, hvis dine brugere let kan logge ind og hurtigt komme i gang med dagens opgaver. Det kræver, at computere og mobiler er opdaterede med den nyeste software.

Den gyldne middelvej

Det er muligt at skabe balance mellem IT-afdelingens krav om sikker infrastruktur og brugernes krav om brugervenlighed. Et eksempel på netop dette er vores tjeneste Modern Workplace som er udviklet til at aflaste IT-afdelingen med support og smart klientstyring, samtidig med at den leverer samarbejdsværktøjer og en sikkerhed, som kan være svær at etablere selv med lokale løsninger.

Slip for at vælge med vores Modern Workplace-tjeneste

Lige nu tilbyder vi en workshop, hvor vi kommer ud til din virksomhed og fortæller mere om tjenesten. Den indeholder strategiske og tekniske diskussioner, og derefter får du et konkret forslag til en helhedsløsning, der er skræddersyet til din virksomhed. Den første workshop er gratis og varer ca. 1-2 timer.

Læs mere om Modern Workplace her eller meld din interesse, så kontakter vi dig!

Vill du veta mer om de senaste virtualiseringstjänsterna på marknaden?

Vi berättar gärna mer.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags