IT-sikkerhed

Secure Score gør sikkerheden til en leg

Ny hjemmeside fra Microsoft giver dig et hurtigt øjebliksbillede af din Office 365-sikkerhed samt masser af gode og gratis råd til at forbedre den. Samtidig kan du sammenligne dig selv med andre virksomheder.

Tjek din virksomheds Office 365-sikkerhed direkte på nettet – og få gode råd til, hvordan du kan forbedre den.

Det er ideen bag Office 365 Secure Score, som netop er lanceret. Det er et analyseredskab, som tillader en IT-administrator at få et øjebliksbillede af sin IT-sikkerhed.

– Sikkerheden bliver vurderet i form af din aktuelle pointscore, sat op imod den højeste mulige sikkerhedsscore. Hvis du f.eks. scorer 68 point ud af 218 mulige, kan du ved at skubbe med en cursor hurtigt få en række anbefalinger til, hvordan du kommer tættere på de 218, forklarer produktchef Niels Kjelstrup.

Dermed får sikkerhedstjekket et element af ”gamification”, fordi man kan sammenligne sig med lignende, anonyme virksomheder: Hvor IT-bevidste er de, og hvad har de gjort for at opnå højere sikkerhed end os? Og hvordan ligger vi egentlig i forhold til gennemsnittet?

Benchmarke din virksomhed op mod andre

– Sikkerhed skal bestemt tages alvorligt, men ved at tilføje et lille konkurrenceelement kan vi øge motivationen for at skærpe sikkerheden. Du kan simpelthen benchmarke din virksomhed op mod andre, og det kan blive en del af den interne målsætning, at man f.eks. altid skal ligge i den bedste fjerdedel eller femtedel – eller endnu højere. Pointen er, at du hele tiden kan tjekke selv, og at du altid kan få anbefalinger til en forbedret sikkerhed, siger Niels Kjelstrup.

Secure Score giver dig også mulighed for at vælge typen af anbefalinger: Vil du have dem, der koster mindst at implementere – eller ønsker du dem, der mærkes mindst ude hos den enkelte bruger?

Samtidig giver Secure Score også en enkel og letforståelig guide til, hvordan ændringerne skal foretages ud fra en ”find-it-and-fix-it”-tilgang.

– Vi kan ikke garantere, at du ikke bliver angrebet, men Secure Score giver dig værktøjerne til at være så godt forberedt som muligt, siger Niels Kjelstrup.

Secure Score – kort sagt

  • Du får din egen pointscore sat over for det højst opnåelige antal point.
  • Du får en vurdering af den øjeblikkelige sikkerhedsrisiko – hvor høj er den, og hvor er den højest?
  • Du får adgang til at sammenligne din score med andre, lignende virksomheder – helt anonymt.
  • Du får en liste med forslag til hurtigt og enkelt at øge din sikkerhed.

Tekst: Per Gregersen