Infrastruktur

Se på helheden og kompatibiliteten

Der er mange aspekter at tage hensyn til for at opnå en effektiv, skalerbar og fleksibel infrastruktur. Vi har talt med Eyvind Røst, Senior System Engineer hos Dell Technologies, om hvordan de hjælper virksomheder med at skabe en helhedsløsning baseret på deres behov i dag - og i morgen.

Dell Technologies tilbyder en bred vifte inden for alt fra virtualisering til servere og storage-løsninger. For at spare tid for IT-administratorerne og give maksimal kontrol, forklarer Eyvind Røst, det er vigtigt at se på kompatibiliteten mellem forskellige produkter og cloudtjenester.

– En virksomhed kan bruge alle vores løsninger sammen, eller baseret på specifikke opgaver, for at skabe en infrastruktur, der er så effektiv som mulig. Når man ser, hvor mange små funktioner der spiller sammen for at opnå helheden, bliver fordelen ved at investere i én producent meget tydelig. Hvis man køber det billigste og stykker det hele sammen på egen hånd, bliver det ofte dyrere, siger han og fortsætter:

– Alle kan levere storage-løsninger med mange kapaciteter på mange tera-byte. Forskellen er, hvordan infrastrukturen drives og administreres. Det er ikke selve produkterne, men de tjenester og applikationer, som kunden vil køre på dem, der er betyder mest.

VxRail – storage, server og netværk i ét

Eyvind Røst mener, at virksomheder i stigende grad efterspørger hyperkonvergerede løsninger – det vil sige server, netværk og lagring i ét. Dell EMC VxRail er en virtualiseringsløsning udviklet med VMware, specielt til VMware.

– Enkelt forklaret kan man sammenligne fordelene ved vores hyperkonvergerede VxRail-enheder med offentlig transport. I stedet for at køre et helt tog og sætte flere vogne på efter behov, fylder du mindre busser, der kører side om side, og hvor man indsætter flere efter behov. Du udvider efter behov og betaler kun for de data, du bruger. Uden at miste ydeevne, når man hurtigt vil skalere op, fortæller han.

Dell EMC VxRail er velegnet til stort set enhver virksomhed, der ønsker at virtualisere sine servere. Platformen er også meget let at administrere, fordi hele platformen er baseret på VMware.

– Jeg plejer at sige, at grundlaget for infrastrukturen er VxRail, administreret af VMware, og derefter kan du tilknytte vores andre storageløsninger. På den måde kan du på en god måde håndtere mange typer arbejdsopgaver og forskellige datatyper som en helhed.

PowerScale eller PowerStore til andre anvendelsesområder

Virtualisering er en fantastisk måde at køre server-infrastruktur på. Men hvis man får et øget behov for at lagre store mængder ustrukturerede data, f.eks. lyd og video, sensordata eller traditionelle filer, er andre løsninger mere egnede. Til denne type data har Dell Technologies udviklet den filbaserede PowerScale-storage-løsning.

– Mange virksomheder med mange ustrukturerede data, f.eks. medievirksomheder, olie og gas, offentlig sektor m.m., har brug for store lagringsmængder. PowerScale er let at installere og håndtere, og den kan skaleres til næsten ubegrænset kapacitet. En enkelt person kan let håndtere snesevis af petabytes, hvor der normalt er brug for flere administratorer. Og det bedste er, at PowerScale kan forbindes direkte til virtuelle servere, der kører på VxRail, forklarer Eyvind Røst.

Nogle virksomheder har også brug for at køre databaser eller virtuelle servere med høj kapacitet. Så kan PowerStore være et alternativ, som du knytter til miljøet som en del af løsningen.

– PowerStore er blokbaseret lagring, der er velegnet til strukturerede data, f.eks. databaser. Ligesom PowerScale kan PowerStore knyttes til VMware på VxRail for at supplere de virtuelle servere. Nogle PowerStore-modeller kan også være en integreret del af det virtuelle miljø med virtuelle servere, der kører direkte på PowerStore.

Nemt at tilføje cloudtjenester

Når du kombinerer cloudtjenester med VMware, kan du selv bestemme, om følsomme data skal være i dine egne datacentre. Du kan derefter lægge tjenester, som du bruger sjældnere, eller som er mindre følsomme, hos forskellige cloududbydere.

– De fleste virksomheder bruger mere end én sky. For at imødekomme behovet for hybrid sky er VMware Cloud Foundation blevet udviklet. Det er en softwareplatform, der giver dig mulighed for nemt at tilknytte og afbryde eksterne cloudtjenester efter behov. Du styrer, hvilke tjenester og funktioner du vil køre på dit eget datacenter, og hvilke du vil lægge ud. Det bedste er, at du kan kombinere dem, som om det hele var i dit eget datacenter. Du kan flytte en virtuel tjeneste fra dit eget datacenter til en ekstern sky, så den stadig er synlig som din infrastruktur, foreslår Eyvind Røst.

Omkostningerne ved cloudtjenester er et stort usikkerhedsmoment i dag. Når brugere flytter mange data ind og ud, stiger omkostningerne ved tjenesten også.

– Med VMware Cloud Foundation kan du flytte tjenester tilbage lokalt, hvis de genererer høje omkostninger.

Cloudbaseret økonomi – betal for kapaciteten

Ifølge Eyvind Røst får flere og flere kunder øjnene op for at betale for infrastrukturen "as a service". De vil købe tjenester om måneden eller betale pr. terabyte.

– Vores VxRail-enheder og andre produkter giver dig mulighed for at tilpasse en cloudbaseret finansieringsmodel ved at betale for den kapacitet, du har brug for. Du lejer udstyret til en meget lav rente, i nogle tilfælde helt uden rente. Det er den samme funktion, som når du kun køber fra Amazon og Microsoft, hvor du får kapaciteten i et separat datacenter, slutter Eyvind Røst.

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med oss

Eyvind Røst

Senior System Engineer, Dell Technologies

Les flere ekspertartikler

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags