Infrastruktur

Nye servere giver mange fordele

Udviklingen inden for IT går lynhurtigt, og med den nye teknologi følger mange fordele. Et eksempel på det er virtualisering, som på blot nogle få år er blevet standarden, når virksomheder opdaterer deres serverudstyr.

Når en virksomhed skifter til virtualiserede servere viser fordelene sig hurtigt. Først og fremmest er der tale om mindre pladsforbrug og lavere udgifter til el og afkøling.

– Virtualiseringen gør det også nemmere at opdatere og udvikle løsningen kontinuerligt, fordi man ikke er afhængig af det fysiske miljø, siger Erik Dahl, Solution specialist hos Dustin.

Ifølge Dahl kan man for det meste opdatere løsningen uden drifts­afbrydelser. Han understreger dog, hvor vigtigt det er at tage backup ved opdateringer.

– Når det gamle miljø fungerer i et virtuelt miljø, kan man gå over til det nyere udstyr og den virtuelle platform samtidig. I dag er der ikke så mange miljøer, der ikke er virtualiserede, men de findes dog, siger Dahl.

Samtidig med at en virksomhed fornyer serverne, kan det blive nødvendigt også at forny storagesystemerne.

– I dag er det fortrinsvis systemer, der bygger på traditionelle teknologier med roterende diske, som sælges. Men jeg tror, at de moderne SSD-diske vil blive mere almindelige allerede næste år. I dag bruges de primært, når der kræves hurtige hastigheder, mens de gammeldags diske bruges til storage af data.

– Men de nye diske er ikke blot hurtige – de har også vist sig at være driftssikre, fastslår Erik Dahl.

Læs også:

Virtuelle servere vinder terræn

Tekst: Antti J. Lagus

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags