Inspiration

Med de rigtige apps i bagagen

At være på forretningsrejse er ingen ferie. Men det kan være både nemt og rart. Den, der har de rigtige apps på mobilen, er altid et skridt foran.

Man glemmer let, hvordan det var at pakke til en rejse for nogle år siden. Men den, der har bare en nogenlunde hukommelse, ved, at det var en betydeligt mere kompliceret proces, der ofte førte til en tung rejsetaske. Vores smartphones har i dag erstattet kamera, guidebøger, kort, notesbøger, leksikon og gps. Så den, der skal afsted på forretningsrejse, gør klogt i at lade telefonen op med nogle rigtig smarte apps. For selvom du som ferierejsende naturligvis sætter pris på en smidig rejse, så har du sandsynligvis endnu højere krav til effektivitet som forretningsrejsende. Hvem vil gå glip af et vigtigt møde, fordi man gik forkert i lufthavnen? Og hvem sætter ikke pris på følelsen af at få klaret det kedelige kvitteringsbogholderi i afgangshallen, så du har nogle ekstra timer fri i en ny by?

Her er fem tips til apps, der gør din rejse bedre:

1. Docusign

Ser du frem mod at kunne lade dokumentmappen blive hjemme? Med appen Docusign kan du tage vigtige dokumenter med på rejsen, og få adgang til dem elektronisk. Du kan importere og forberede nye filer i løbet af rejsen, hvis der dukker nogle kontraktmuligheder op.

2. Flygplats by Flio

Er du træt af at skulle udfylde alle dine oplysninger for at få adgang til lufthavnens wi-fi? Med Flio gemmes dine data, og du er online på nogle få sekunder. Du får også minutopdaterede informationer om afgange, og du kan endda få svar på spørgsmål som, hvor du kan oplade din computer, eller hvor mange minutter det tager at gå fra toilettet til gaten, hvor du skal boarde. Som en ekstra bonus får du desuden tilbud om mad, shopping og lounger.

3. Seatguru

Begynder dit job i princippet, allerede når flyet rammer jorden? Så er det vigtigt, at du får tilstrækkeligt med søvn. Seatguru giver dig mulighed for at se sædefordelingen på 800 forskellige flytyper, så du har styr på hvilke sæder, der er dårlige, og hvilke der er gode – og dem med ekstra benplads. Appen har også billeder af flyene indefra, så alt dokumenteres i princippet. Hvis du skal vælge mellem to flyselskaber, vil det med det bedste overnatnings-kit vinde.

4. Trip by Skyscanner

Vil du hellere holde fokus på jobbet og ikke bruge en masse tid på at vælge, hvor du skal spise? Så lad denne her app tænke for dig. Den samler informationer om, hvor du er, dine interesser, temperatur, tid på dagen og på baggrund af det, giver den dig anbefalinger. Den kan desuden give dig tip til hoteller, aktiviteter og underholdning.

5. Expensify

Denne app er kvitteringsbogholderiet svar på Ringenes Herre. Den har styr på alt. Fotografer og scan kvitteringer med telefonen, dan rapporter undervejs på rejsen og sender dem hjem. Du vil aldrig mere gå glip af en kompensation, fordi du har tabt et bilag. Wall Street Journal har kaldt appen for en virtuel revisor og Business Insider har udnævnt den til at være den bedste forretningsapp. Den findes endda som gratis app til et begrænset antal kvitteringer om måneden.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags