Inspiration

Månedens store tech-trends og produktlanceringer

Denne måneds højdepunkt var den store mobilmesse MWC, der i år bød på flere interessante mobillanceringer samt et par nye 2-i-1-computere. Men ud over det, har det også været en interessant måned på forskningsområdet.

Gadgets

I begyndelsen af marts løb Mobile World Congress af stablen, og der præsenteredes blandt andet mange interessante mobilnyheder. Her kommer en kort opsummering af de vigtigste.

Sony præsenterede en ny flagskibstelefon: Xperia XZ Premium. Det var uden tvivl en af de mest interessante telefoner, da den indeholder al den seneste teknologi. Det omfatter blandet andet Qualcomms seneste processorchip, hele 4 GB RAM-hukommelse og en 5,5’’ stor 4K-skærm, der understøtter HDR. Kameraet er også fantastisk, da det kan optage hele 960 billeder pr. sekund.

En anden telefon, der er værd at fortælle om, er LG G6, der ikke indeholder nogle nye gimmick-funktioner, men som kun har fået stabile specifikationer og en robust konstruktion. Skærmen er på hele 5,7’’, men takket være tynde kanter, er telefonen ikke meget større end andre modeller med mindre skærm. LG har også givet telefonen afrundede hjørner for at give den en mere hårdfør konstruktion. Vi synes, at det er et meget flot og elegant design.

Ud over telefoner så vi også flere computere, tablets og 2-i-1-hybrider. Samsung fremviste deres nye Galaxy Book 12, der har en AMOLED-skærm med HDR-understøttelse, 10 timers batteritid og et nyt forbedret tastaturcover med 50% større touchpad. Lenovo fremviste også nyt fra Yoga-serien, hvor Yoga 720 adskiller sig fra andre 2-i-1-computere ved at være udstyret med et kraftfuldt NVIDIA GTX 1050-grafikkort.

Fremtiden

IBM har i den seneste tid haft travlt og præsenterede hele to store nyheder i marts måned. Først og fremmest præsenterede virksomheden, at de har planer om at bygge en kvantecomputer kaldet IBM Q, som skal være tilgængelig for flere virksomheder og institutter. Uden at gå i dybden med emnet, er en kvantecomputer en computer, der arbejder på en helt ny måde, som adskiller sig meget fra almindelige computere. Det åbner op for en helt ny verden, da en kvantecomputer vil kunne klare ekstremt komplekse beregninger, som en almindelig computer ville være lang tid om at udføre. Formålet med IBM’s computer er, at den skal være ”universel”. Det betyder, at de vil lade flere forskningsinstitutter og virksomheder tage del af beregningskraften ved behov.

IBM er også lykkedes med at gemme én bit information i ét atom. Det kan sammenlignes med de 100.000 atomer, der i dag kræves for at gemme én bit data på en traditionel harddisk. Det er et ekstremt stort gennembrud, men det skal også siges, at vi er mange år fra et faktisk produkt, der bruger denne teknologi.

Notitsen

Denne måneds notits er, at Hewlett Packard Enterprise opkøber virksomheden Nimble Storage for cirka 1 milliard dollar. Det gør de for at blive endnu bedre til forskellige storageløsninger, da Nimble Storage blandt andet fokuserer på flashstorage samt software til storagetildeling.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags