Inspiration

Lille knap styrer app

Verdens smarteste knap. Sådan beskriver Pranav Kosuri knappen Flic, som hans firma Shortcut Labs har udviklet. Flic kommunikerer med smartphones og anden teknologi i hjemmet via en app.

Joacim Westlund, medgrundlægger og medejer af Shortcut Labs, sad for sjov og puslede med en app, som skulle hjælpe ham med at holde styr på, hvor meget snus, han bruger. Han ønskede, at den skulle være så simpelt udformet som muligt – helst som en enkelt knap. Han diskuterede idéen med kollegerne, og et simpelt koncept tog form.

– I dag har vi masser af smarte funktioner og apps på vores mobiler, men den måde, vi kommunikerer med disse funktioner på, er ikke tilpasset vores dagligdag. Vi ønskede at udvikle noget, der er enkelt og gør funktionerne mere tilgængelige, fortæller Pranav, medgrundlægger af Shortcut Labs.

Løsningen blev en knap af silikone, som man både kan have i hjemmet og med i tasken. Den er koblet til en app, som man kan downloade.

– Du indstiller i appen hvilke funktioner, knappen skal have. Derefter bestemmer du med et eller to korte tryk eller et længere tryk, hvad du ønsker, den skal udføre. Det kan være alt lige fra at regulere lyset i hjemmet eller tage fotos med mobilens kamera til at sende en sms med din GPS-position, hvis du skulle komme ud i en nødsituation, siger Pranav.

Idéen om at styre mobilens vigtige funktioner med en enkelt knap blev hurtigt en succes – lanceringen af Flic er en af de mest succesrige crowdfunding-kampagner i Europa. Målet var at få forudbestillinger for 80.000 dollars, så Shortcut Labs kunne sætte knappen i produktion. Det mål blev nået på 30 timer.

– Allerede den første måned fik vi forudbestillinger for godt 950.000 dollars. Mange køber flere eksemplarer og anbefaler knappen til deres venner. I dag har vi udsendt over 100.000 knapper, siger Pranav.

Shortcut Labs

  • Grundlagt: 2013.
  • Antal ansatte: Er vokset fra 6 til 26 ansatte i 2015.
  • Omsætning 2015: Cirka 15 mio. svenske kr.
  • Flic var en af de fem finalister i Stora Designpriset 2016. Flic blev udnævnt til ”Best Iot Startup” 2016 i Nordic Startup Awards. Flic kom også med på den prestigefulde liste med ”100 Hottest European Startups” i magasinet Wired.

Tekst: Petra Malm

27 september 2016

Tags