Investér ikke i eget netværk

Netværket er virksomhedens livsnerve. Hvis det ikke fungerer, kan man ofte slet ikke arbejde i virksomheden. Derfor vælger flere og flere at købe netværk som en tjeneste.

Markedet for Network as a Service (NaaS) spås en stor medvind i fremtiden. Takket være omkostningseffektiviteten i at købe netværk som en tjeneste forventer analysevirksomheden Global Market Insights, at tendensen vil få en eksplosiv tilvækst. I en ny rapport vurderes det, at det globale NaaS-marked vil vokse fra fem mia. dollar i 2018 til over 50 mia. dollar i år 2025.

Udviklingen drives af, at stadig flere virksomheder vil kunne drage nytte af teknologien bag netværksvirtualisering til at reducere både investeringer og driftsomkostninger. Via NaaS-løsninger, der bygger på software defined-netværksteknologi, kan virksomheder leve op til nutidens krav om mobilitet og tilgængelighed på en billigere og mere effektiv måde.

Velfungerende, sikre og pålidelige netværk og internetopkoblinger er nødvendige forudsætninger for, at en virksomhed skal kunne håndtere sin forretning i dag. I takt med at stadig flere værktøjer og ressourcer ligger i skyen, er det blevet endnu vigtigere. Hvis netværksforbindelsen ikke fungerer, kan man ofte slet ikke arbejde.

Garanteret stabilt og sikkert

– Utilgængelige cloud-tjenester bremser hele virksomheden. Det stiller høje krav til netværksudstyr og driftssikkerhed. Miljøet skal bygges op på en måde, der garanterer stabilitet, samtidig er det vigtigt med fleksibilitet, når behovet og antallet af tilsluttede enheder varierer, forklarer Torgrim Sunde, produktchef for netværk og sikkerhed hos Dustin.

I stedet for på traditionel vis at købe ind, installere og drive sit netværk på egen hånd, så findes der i dag et smart alternativ – at købe netværksfunktionerne som en fuldt dækkende tjeneste, Network as a Service (NaaS). Det betyder, at man kan leve op til selv de højeste krav, uden selv at skulle bruge kostbar tid på det. Leverandøren tager det fulde ansvar og garanterer, at netværket fungerer stabilt og sikkert.

– Netværket leveres som tjeneste til en fast månedlig pris pr. hardware-enhed, der kobles til netværksmiljøet. Hvis forudsætningerne ændres for virksomheden, kan løsningen nemt tilpasses til det reelle behov, forklarer Torgrim Sunde.

5 smarte fordele ved Network as a Service

1. En pålidelig netværksløsning er afgørende i dag, hvor stadig flere forretningskritiske systemer lægges i skyen. Når du køber netværk som en tjeneste, tager leverandøren det totale ansvar for, at din virksomhed får en pålidelig, robust og sikker løsning, som lever op til kravene om funktionalitet og tilgængelighed.

2. Virksomheder skal i dag hele tiden være klar til at håndtere hurtige forandringer og agilt kunne tilpasse sig skiftende forudsætninger. Med netværk som en tjeneste bliver din løsning nem at skalere, hvis netværksbehovet ændrer sig som følge af, at din virksomhed vokser, krymper, ændrer fokus eller begynder at anvende nye IT-løsninger.

3. Det er ofte bedre, at den IT-ansvarlige eller IT-afdelingen bruger sin tid på mere forretningsnære områder, end at de bruger den på at holde øje med, at netværksmiljøet fungerer, som det skal. Med netværk som en tjeneste indgår al hardware og alle licenser i aftalen, og det samme gør drift, fjernovervågning, opdateringer, support og fejludbedringer.

4. Store investeringer i netværksudstyr kan være tunge for din virksomhed. Samtidig bliver omkostningerne for at opretholde kvaliteten på det rette niveau meget nemt uoverskuelige og usikre. Med netværk som en tjeneste betaler du et fast, forudsigeligt beløb, der er let at budgettere med, så du ved, hvad der skal til, for at virksomhedens reelle netværksbehov bliver dækket.

5. At eje netværksudstyr skaber ikke i sig selv værdi for din virksomhed, men det gør de muligheder netværket giver dig. I stedet for at binde kapital i udstyr, der hurtigt bliver forældet og skal opdateres, kan du prioritere investeringer, der hjælper dig med at skabe direkte værdi.

TIPS: Network as a Service

Du ved vel godt, at du kan få Network as a Service hos Dustin. Så betaler du kun for den kapacitet, virksomheden rent faktisk bruger og slipper for tidskrævende indkøb og dyre investeringer. Vi tager ansvar for konfiguration, proaktiv fjernovervågning, drift, opdateringer, support, sikkerhed og udbedringer af fejl. Samtidig med at du som kunde kan fokusere på din virksomhed.
Læs mere om NaaS her.

Læs også:
Vores mest almindelige netværksfejltagelser
Hvad er fordelene ved et cloud-administreret netværk?

18 november 2019

Netværk uden problemer

I vore dage med cloud-tjenester er et pålideligt netværk vigtigere end nogensinde. Mange virksomheder vil hurtigt kunne skalere deres platform op efter behov og samtidig holde omkostningerne under kontrol. Løsningen? At købe sit netværk som en tjeneste.

11 februar 2020

Smidig netværksløsning i fitnesscenteret

Actic ville have en stabil og fleksibel løsning til internet og WiFi i sine 182 bade- og fitnesscentre - en løsning, der kunne bidrage med værdi til forretningen. Alt skulle kunne styres af kun fem heltidsansatte.

11 februar 2020

Guide: Sådan bliver din virksomhed mobil

Nutidens teknologiske muligheder gør det nu lettere end nogensinde at skabe det digitale, mobile kontor og tilbyde medarbejderne friheden til at arbejde hvor og hvornår, de vil. Vejen til målet ser dog forskellig ud for forskellige virksomheder, og i denne guide vil vi fortælle om alle de ting, der skal være på plads – fra teknologi til organisation.

4 februar 2020

Betal kun for den kapacitet, du bruger

Ved at købe netværk som en tjeneste, NaaS, opnår du et stabilt og sikkert netværk til en fast pris. Sådan foregår det.

13 december 2019

Trendrapport: Cloud

I den digitale verden er mere eller mindre alt koblet op til skyen. Hvordan skal din virksomheds cloud-konfiguration se ud, og hvad skal overlades til samarbejdspartnere? Hent vores trendrapport ”Cloud” og læs mere.

4 november 2019

Vores mest almindelige netværksfejltagelser

Netværket er virksomhedens livsnerve. Hvis det svigter, så ryster hele virksomheden. Sørg for, at du ikke begår disse fejltagelser.

1 november 2019