Infrastruktur

Fleksibel serverkapacitet med Microsoft Azure

Forestil dig et lagerhotel, der konstant tilpasser sig din virksomheds behov for plads, og hvor du aldrig betaler for mere end det, du har brug for. Så har du et præcist billede af Microsoft Azure; en sikker, fleksibel og åben Cloud-platform.

Med Microsoft Azure får du ubegrænset og fleksibel plads med mulighed for hele tiden at justere, hvor meget serverplads, du skal benytte. Azure er nemlig designet til en hverdag, der forandrer sig.

– Hvis du har en webshop, der i en periode har ekstra mange besøgende, f.eks. ved udsalg, har du naturligvis brug for mere kapacitet på det tidspunkt, så kunderne ikke får en dårlig oplevelse med at bestille varer, fordi hjemmesiden kører langsomt. Det samme kan gælde, hvis du skal sælge billetter til en stor begivenhed, hvor der er massivt pres på i nogle få timer. Du kan simpelthen skalere din serverkapacitet efter behovet helt automatisk, siger Kristian Herbert, der er senior partner channel development manager hos Microsoft Danmark.

– Med Azure kan du, med få klik og på få minutter, løbende skalere din serverkapacitet, så du har nok. Omvendt skal du naturligvis heller ikke betale for mere end det, du har brug for. Derfor forbrugsafregner vi ned til en margen på ét minut, oplyser Kristian Herbert og tilføjer:

– Denne fleksibilitet kan du f.eks. bruge, hvis du skal teste en ny applikation i en begrænset periode, men derefter ikke skal bruge serverpladsen, eller hvis du kører batch-job i nattetimerne. Eller til noget helt andet. Pointen er, at du selv vælger. Kristian Herbert understreger, at Azure kan bruges af alle.

– Lige nu udnytter 57 pct. af verdens største virksomheder Microsoft Azureservices. Men de fleste af vores kunder har ikke nær så mange ansatte, og fordi du betaler efter forbrug, kan selv enkeltmandsvirksomheder have glæde af f.eks. at bruge Azure til backup eller til deres økonomiprogram, siger han.

Azure udvikler sig også hele tiden. Ca. hver sjette uge kommer der nye services til – som Azure-bruger skal du altså ikke vente på ”officielle” opdateringer; du får dem serveret løbende.

– Desuden kan du lave en hybrid forbindelse til Azure via din egen eller din lokale hosting-udbyders server. På det punkt er Azure unik i forhold til andre cloud-løsninger, siger Kristian Herbert. Han understreger, at sikkerheden er helt i top:

– Blandt vore kunder er virksomheder inden for fødevarer, medico og finans, hvor kravene til fortrolighed og databeskyttelse er meget høje. Den samme sikkerhed kommer naturligvis alle vore kunder til gode.

Kort om Azure

  • 57 pct. af verdens 500 største virksomheder bruger Azure
  • 20 pct. af kunderne bruger Linux-styresystemet
  • Azure får 90.000 nye kunder hver måned
  • Azure har 19 regionsafdelinger med servere rundt om på kloden; heraf to i Europa
  • Hvert datacenter har samme areal som 16 amerikanske fodboldbaner og kan indeholde op til 600.000 servere

Tekst: Per Gregersen
Foto: Shutterstock , istockphoto, Microsoft

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags